Airbus A350-900 XWB fra Cathay Pacific Airways (Foto: Cathay Pacific)

Cathay lukker rute til København

Den 26. oktober lukker og slukker Hong Kong-selskabet Cathay Pacific for denne gang. Sæsonruten til København vil ikke blive genoptaget i 2019.

Københavns Lufthavn har i 2018 haft en pæn tilgang af interkontinentale ruter, herunder også sæsonruten fra Hong Kong til København, der blev åbnet den 2. maj.

Her har oneworld-selskabet Cathay Pacific fløjet tre gange om ugen mellem Hong Kong og København med nye Airbus A350-900. Sidste afgang i sommertrafikprogrammet mod den tidligere britiske kronkoloni er fredag den 26. oktober, og det bliver den sidste flyvning i denne omgang. Cathay Pacific har nemlig besluttet at lukke ruten.

“Cathay Pacific´s sæsonrute til København vil ikke blive genoptaget i sommeren 2019, som et led i selskabets kommercielle gennemgang af netværket og allokering af fly til de europæiske ruter,” hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Konkurrence fra SAS
Det er konkurrencen fra SAS, der har fået Cathay Pacific til at lukke ned. SAS har nemlig for flere måneder siden annonceret, at selskabet fra den 28. oktober flytter Hong Kong-ruten fra Stockholm-Arlanda til Københavns Lufthavn, og herfra vil SAS flyve fem gange om ugen året rundt.

Cathay´s Hong Kong-rute har ellers været meget populær, og belægningen har været relativt høj allerede i den første sæson. En ting er belægning, og en anden ting er billetpriserne, og den gennemsnitlige billetindtægt har angiveligt ikke været høj nok til at forsøge at tage kampen op med SAS, der har fordele i at kunne føde passagerer ind til ruten fra hele sit skandinaviske rutenetværk.

Rejsende med Cathay Pacific til Hong Kong vil fremover kunne benytte selskabets flere end 100 afgange om ugen fra Skandinavien via de øvrige europæiske gateways. Selskabet ønsker nemlig at fastholde det stærke fokus på det skandinaviske marked, hvorfra der kommer mange passagerer til ikke alene Hong Kong, men også til det øvrige Asien samt til det sydvestlige stillehavsområde.

 

Relaterede artikler:

Cathay-rute til CPH godt modtaget

SAS flytter Hong Kong-rute til København

København-rute skal servicere hele Skandinavien

Cathay giver CPH første A350-rute