Boeing 737-fly fra Jet Time i Københavns Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Chartertllbagegang trods rekordmåned i CPH

Københavns Lufthavn satte i juli rekord med flere end 2,7 mio. passagerer. Alligevel gik chartermarkedet tilbage med næsten otte procent.

Der har været rigtig travlt i Københavns Lufthavn i juli måned. På en lang række dage var der flere end 90.000 rejsende, hvilket var med til at bidrage til den travleste måned i lufthavnens 90-årige historie.

I alt 2.727.691 passagerer rejste gennem terminalerne i den danske hovedstadslufthavn.

Ifølge lufthavnen fik det omskiftelige vejr mange danskere og sydsvenskere til at rejse mod varme himmelstrøg i sommerferien. Det var dog ruteflyselskaberne, der kunne profitere mest fra væksten.

Der var således 148.656 flere rejsende om bord på ruteflyene, der transporterede i alt 2.526.498 passagerer. Det repræsenterer en vækst på 6,3 procent. I charterflyene sad der 201.193 passagerer, og det var en nedgang på 7,9 procent i forhold til sidste år, eller næsten 17.200 færre passagerer.

For lidt charterkapacitet
Der kunne dog have været solgt langt flere charterrejser fra Københavns Lufthavn i juli måned. Problemet var, at charterarrangørerne havde været forsigtige og skåret kapaciteten ned i forhold til de to tidligere år, hvor varme danske somre havde gjort det svært at afsætte rejser til den rigtige pris.

“Vi lægger vores kapacitet fast inden sæsonen begynder. Hos Star Tour har vi justeret med 20.000 færre pladser i hele 2015. Vi kunne sagtens have solgt flere rejser i juli måned,“ forklarer pressechef Nikolai Johnsen til CHECK-IN.dk.

Han erkender, at nogle af lavprisflyselskaberne har taget de chartergæster som Star Tour og de øvrige charterarrangører ikke selv havde kapacitet til at betjene.

“Vi havde ufatteligt dårligt vejr i juli måned, og det var nemmere for ruteflyselskaberne at sælge den ledige sædekapacitet, da de ikke skal bekymre sig om at skaffe hotelsenge. Vi kan ikke midt i højsæsonen skaffe flere hotelsenge med kort varsel,“ pointerer Nikolai Johnsen.

År til dato er 832.720 charterpassagerer rejste gennem Københavns Lufthavn, hvilket er et fald på 4,3 procent i forhold til samme periode året før. CPH har samlet set en fremgang på 0,8 procent på alle segmenter fra januar til og med juli måned.

Foto: Morten Lund Madsen