Chartertrafik trak Aarhus Lufthavn ned

Fremgang i indenrigs- og udenrigstrafikken var ikke nok til at sikre Aarhus Lufthavn en passagerfremgang i juli.

Efter tre måneder med solid fremgang, så må Aarhus Lufthavn notere en tilbagegang i passagertallet på 2,3 procent til 25.427 passagerer.

Umiddelbart kunne man tro, at sommerperioden ville påvirke lufthavnens udenrigsruter samt indenrigsruten til København i nedadgående retning, da de ruter i høj grad bruges af forretningsrejsende. Men et kig på passagertallene viser faktisk en fremgang i udenrigstrafikken på 13,5 procent i juli i forhold til samme måned sidste år. Og indenrigstrafikken gik frem med 5,3 procent i forhold til juli 2015.

Til og fra sydens sol
Det der trækker Aarhus Lufthavn ned og giver en tilbagegang i det samlede antal passagerer er til gengæld chartertrafikken. Således rejste kun 3.758 charterkunder til og fra sydens sol fra lufthavnen på Djursland. Det er 40,2 procent mindre end i samme måned året før.

Efter flere gode charterår, så har flere charterarrangører valgt ikke at bruge Aarhus Lufthavn som udgangspunkt for at transportere solhungrende jyder til landene omkring Middelhavet. I stedet satser de på Billund Lufthavn og tildels også Aalborg Lufthavn.

Presset sig forbi Aalborg
Tilbagegangen i juli kommer efter et første halvår, hvor Aarhus Lufthavn havde den største procentuelle vækst blandt de tre største jyske lufthavne.

Aarhus Lufthavn får lige akkurat presset sig forbi Aalborg Lufthavn. Lufthavnen på Djursland havde således en passagervækst i perioden 1. januar til 30. juni på 7,6 procent i forhold til samme periode sidste år. Det er 0,1 procent bedre end længere mod nord i Aalborg Lufthavn, hvor man kunne notere en vækst på 7,5 procent.

Det er især en markant fremgang i antallet af udenrigspassagerer, der driver Aarhus Lufthavn fremad. Sidste efterårs åbning af en ny SAS-rute til Stockholm Arlanda-lufthavnen er stærkt medvirkende til en udenrigsfremgang på knap 28 procent, mens indenrigs- og chartertrafikken har været mere svingende.

 

 

Relaterede artikler:

Ny SAS-rute redder første halvår for Aarhus Lufthavn

Fastlåst situation koster millioner for Aarhus Lufthavn

Indenrigsflugt fra Aarhus Lufthavn

Aarhus: Nu er bunden nået