Cimber A/S mest punktlig i Europa

Cimber A/S er for tredje måned i træk nummer ét på Flightstats’ liste over Europas mest punktlige selskaber. Men da selskabet blot opererer fly for SAS, burde selskabet slet ikke være på listen.

Det amerikanske selskab Flightstats.com udgiver hver måned en oversigt over de mest punktlige luftfartsselskaber på verdensplan og fordelt på kontinenter. Statistikkerne nærlæses hos alle luftfartsselskaber og gode resultater bruges ofte i luftfartsselskabernes markedsføring. SAS’ markedsføring af sig selv som Europas mest punktlige luftfartsselskab tager således udgangspunkt i statistikkerne fra Flightstats.com.

Men selskabet, der har base i Portland på den amerikanske vestkyst, har tilsyneladende svært ved at hitte rede i dansk luftfart.

For tredje måned i træk er Cimber A/S nemlig nummer ét på listen over de mest punktlige selskaber i Europa. Sagen er blot, at Cimber A/S ikke opererer egne flyvninger med QI-rutenumre. Selskabet opererer fem CRJ-fly for SAS på SK-rutenumre. Disse flyvninger registreres af Flightstats.com dobbelt både som Cimber og SAS-flyvninger.

I top fra start
Efter Cimber Sterlings konkurs i starten af maj blev Cimber A/S etableret i midten af maj måned af en række tidligere Cimber Sterling-chefer. Selskabet opererer en række regionale ruter for SAS, som Cimber Sterling tidligere havde taget sig af.

Og lige fra starten af har Cimber A/S ligget i toppen på Flightstats liste over de punktligste europæiske selskaber. Allerede i starten af juni, da statistikken for maj måned blev offentliggjort, tog CHECK-IN.dk kontakt til Flightstats og gjorde dem opmærksom på, at Cimber A/S ikke fløj egne ruter, men er et rent produktionsselskab for SAS.

Det har ikke været muligt for CHECK-IN.dk at få en kommentar fra Fligtstats.com til hvordan Cimber A/S, uden at have egne flyvninger, kan være Europas mest punktlige luftfartsselskab.

Læs også:

I europæisk top trods konkurs