Coronakrisen kom i baggrunden

I juli var det ikke historier om coronakrisen, der trak flest læsere. Det gjorde til gengæld historien om en fyret flyvelæge og to fly på kollisionkurs.

Den markante trafikstigning på CHECK-IN.dk er fortsat henover sommeren. Om det er den koldeste måned i 22 år, der har fastholdt læserne i juli, skal være usagt, men det er en kendsgerning, at antallet af besøg er steget med 30 procent i forhold til samme måned sidste år.

Der blev registreret 478.711 besøg på vort luftfartsmedie, og læserne fik vist samlet 786.107 sider i løbet af månedens 31 dage.

Siden begyndelsen af marts har tyngden af historierne været koncentreret om COVID-19-pandemien og det som efterfølgende kaldes coronakrisen. Den slags historier har der også været en del af i løbet af sommeren, men de mest læste historier har handlet om noget helt andet.

Fyret flyvelæge i top
Månedens mest læste historie  – med flere end 13.000 læsere – handlede om en flyvelæge, der sidste år blev afskediget fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST).

Lægen førte tilsyn med private flyveklinikker og drev også sin egen klinik, hvor der var ansat læger uden den nødvendige godkendelser til helbredsundersøgelse af piloter. Nu har lægen genåbnet sin klinik og har ansøgt TBST om at få sin autorisation tilbage.

De såkaldte “hændelseshistorier” er også populære blandt læserne. Det var også tilfældet med historien om et fly fra S7 Airlines, der 10. juni var på direkte kurs mod en Boeing 777 fra Emirates, der kom fra Oslo. Hændelsen fandt sted over Rusland, og en årvågen flyveleder fik reddet situationen. Den historie fik opmærksomhed fra næsten 10.000 læsere.

Populær var også historien om, at flymotorproducenten Rolls-Royce har overtaget en af de Boeing 747-fly, som australske Qantas har valgt at pensionere. Flyet fungerer nu som testfly, hvor forskellige nyudviklede motorer skal afprøves monteret på den store jumbojet.

De 10 mest læste historier på CHECK-IN.dk i juli 2020

Nr. Historie Antal visninger
1 Kort nyt 36.515
2 Fyret flyvelæge er i gang igen 13.449
3 Russisk A320 på kollisionskurs med Emirates-fly fra Oslo 9.624
4 Rolls-Royce overtager Boeing 747 fra Qantas 9.509
5 Yderligere tre fly fra konkursramt selskab til Billund 9.443
6 Norwegian-chef er skuffet over Danmark 9.110
7 Alvorlig kritik af Boeing 737-kaptajn 8.941
8 Boeing 777 i brand i Shanghai 8.926
9 Dansk charterflyselskab i konkurs 7.946
10 Great Dane Airlines-fly nåede aldrig Vietnam 7.369

 

Konsekvenser ved manglende statsstøtte
Konsekvenserne af coronakrisen kunne dog ikke undgå at snige sig ind i nogle af de historier, der toppede i juli. Således var der over 9.000 læsere til historien om, at Norwegians koncernchef Jacob Schram er skuffet over, at Danmark ikke valgte at hjælpe det norske lavprisflyselskab, men i stedet har forpligtet sig til at skyde milliarder i SAS.

Det er dog ikke alle flyselskaber i Danmark, der får hjælp fra den danske regering. Et af disse er charterflyselskabet Jet Time, der 21. juli indgav konkursbegæring. Ejeren Lars Thuesen vil dog videreføre dele af aktiverne i et nyt selskab kaldet Jettime.

Endelig var der også historien om Great Dane Airlines, der har været nødsaget til indgå en aftale med vietnamesiske Bamboo Airways om i seks måneder at beskæftige to Embraer-fly med besætninger fra en base i Hanoi. Det første fly med 33 ansatte nåede ikke længere end til Warszawa, og det måtte returnere til Aalborg Lufthavn, da de vietnamesiske myndigheder ikke kunne give de nødvendige tilladelser på grund af den lokale smitteudvikling i landet.

 

Relaterede artikler:

Flere fly i luften tiltrækker læserne

De 10 mest læste historier i 2019

De 10 mest læste historier i 2018