E-gates i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch)

CPH et mulehår fra at bryde magisk grænse

Københavns Lufthavn var i fredags kun 1.326 passagerer fra at bryde den magiske grænse på 100.000 passagerer gennem lufthavnen på én dag.

Lige ved og næsten slår som bekendt ingen mand af hesten. Det kan man skrive under på i Københavns Lufthavn. Her havde man sat næsen op efter, at man fredag i sidste uge skulle bryde den magiske grænse på 100.000 passagerer gennem lufthavnen på én dag, når alle landets skolebørn fik sommerferie.

Men sådan skulle det ikke gå. De foreløbige optællinger viser nemlig, at 98.674 passagerer fløj til eller fra lufthavnen i fredags. Det oplyser Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Det er det højeste antal passagerer nogensinde på én dag i lufthavnens over 89 år lange historie. Men det er også 1.326 passagerer for lidt til at passere den magiske grænse, som lufthavnen håbede på.

Selvom der også er travlhed i lufthavnen op til vinter- og efterårsferie samt i dagene før påske, så er den fredag hvor landets skolebørn får sommerferie traditionelt årets suverænt travleste dag. Københavns Lufthavn må derfor formentlig vente et helt år på at bryde grænsen.

Tæller to gange
Torsdag aften havde bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling nedlagt arbejdet i 2,5 time. Det betød, at SAS måtte aflyse en række afgange torsdag aften og sende passagererne på hotel eller bede dem om at overnatte i transithallen. SAS aflyste fredag en række feederflyvninger fra skandinaviske provinsbyer ind til København for at få plads til de strandede passagerer fra torsdag på flyene ud i Europa og verden.

Det kan have været medvirkende til at lufthavnen lige akkurat ikke nåede 100.000 passagerer. For feederpassagerer, der kommer ind med fly fra eksempelvis Aalborg, Aarhus eller svenske og norske provinsbyer og flyver videre ud i verden, tæller to gange i statistikken. En strandet passager, der vågner i terminalen eller kommer fra et hotel tæller kun en gang.

De 1.326 manglende passagerer svarer omtrent hvad der kan sidde i syv Boeing 737-800 fly, som er et af de mest brugte fly i lufthavnen. I Københavns Lufthavns første leveår, 1925, fløj i alt 5.082 passagerer til og fra lufthavnen fra åbningen i april til årsskiftet.