CPH får Teheran-rute

Til marts næste år gør iranske Mahan Air sin entré i Københavns Lufthavn med en rute fra Teheran.

Det iranske flyselskab Mahan Air åbner til marts 2016 en ny rute mellem Teheran og København. Dermedbliver der efter en pause på fire år igen direkte forbindelse mellem de to lande.

Flyselskabet har store forventninger til den nye rute.

”Antallet af danskere, der besøger Iran har været stærkt stigende gennem det seneste års tid, og vi harderfor stor tiltro til, at Mahans non-stop service mellem København og Teheran vil være med til at givebåde businesstrafikken og turismen mellem de to lande et boost,” siger Hossein Hosseini, direktør formarketing og ruteudvikling hos Mahan Air.

Hos Københavns Lufthavn ser man ogsåstore perspektiver i den nye rute.”Det er utroligt vigtigt, at vi har fået styrket forbindelsen mellem Danmark og Iran. For de danskevirksomheder er det af afgørende betydning, at der er en direkte forbindelse til det iranske marked, for atde kan få udnyttet de nye muligheder på bedste vis. Med den direkte rute mellem Teheran og Københavner en vigtig forudsætning for styrket samhandel og vækst nu opfyldt,” siger Peter Krogsgaard, kommercieldirektør, Københavns Lufthavne A/S.


18. største økonomi

I DI Transport og infrastruktur hilser man også den ny rute velkommen.”Vi ved, at direkte flyruter er det, som erhvervslivet efterspørger. Den direkte forbindelse er dermed detbedst tænkelige grundlag for, at danske virksomheder kan tage hul på de mange markedsmuligheder i Iran,“siger Michael Svane, branchedirektør DI Transport.

Den nye rute skaberforudsætningerne for styrket samhandel mellem Danmark og Iran.Atomaftalen med Iran, der tidligere på året blev godkendt af FN, har åbnet for de nye muligheder for styrkede forbindelser og samhandel mellem Iran og Danmark.

Som verdens 18. største økonomi og med en befolkning på 78 millioner kan Iran igen blive et milliardstorteksportmarked for danske virksomheder og en spændende destination for ferierejsende.

Medlem af IATA
Ruten vil fra starten den 3. marts næste år få to ugentlige afgange, torsdag og søndag. Denvil blive betjent med enblanding af Airbus A310 med plads til 188 passagerer og Airbus A340 med plads til flere end 300passagerer.

Mahan Air blev stiftet i 1992 som det første privatejede iranske flyselskab. Selskabet har væretmedlem af den internationale luftfartsorganisation IATA siden 2000.Mahan Air har fløjet på flere europæiske destinationer siden 2002. Düsseldorf var selskabets førsteeuropæiske destination, efterfølgende er bl.a. Birmingham, Manchester, Moskva og Athen blevettilføjet rutekortet.

Mahan Air vil blandt andet bruge Airbus A310-fly på den nye rute. Foto:Dmitriy Pichugin.