Sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

CPH klarede rykind med bravur

Passagererne ventede højest syv minutter i kø til sikkerhedskontrollen, da Københavns Lufthavn fredag havde sin travleste dag i år.

I løbet af sommeren og sensommeren har der været mange episoder med lange køer foran sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Historier om rejsende, der har stået i kø i op til to timer og mange andre passagerer, der ikke har nået flyene. Noget der har affødt stor kritik fra både flyselskaber, passagerer og politikere.

Fredag kunne situationen have gentaget sig, da det var årets største afrejsedag i Københavns Lufthavn. Mere end 47.000 passagerer skulle rejse fra Københavns Lufthavn. Det betød også, at der skulle rekordmange igennem lufthavnens centrale sikkerhedskontrol mellem Terminal 2 og Terminal 3.

Og ifølge Københavns Lufthavn, så gik det rigtig godt med at få passagererne gennem kontrollen, der har i alt 20 spor.

”Vi havde alle tyve spor åbne fra tidlig morgen til sen aften, og alle rejsende kom hurtigt og effektivt igennem sikkerhedskontrollen. Den længst målte ventetid var i Terminal 2 og var på syv minutter,” siger pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn.

Nye længere borde
I starten af september iværksatte CPH en række initiativer, som skal være med til at gøre turen gennem sikkerhedskontrollen mere smidig og hurtigere for passagererne. Fredag skulle initiativerne for første gang for alvor vise sit værd.

”Det var den første store test af vores nye initiativer, blandt andet med de nye, længere borde, der er opsat i alle 20 spor,” forklarer Kasper Hyllested.

Lufthavnen har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene.

”Vi fortsætter med at udvikle og forbedre vores processer i sikkerhedskontrollen og bruger de mange erfaringer til at indrette vores nye sikkerhedskontrol, vi er i gang med at bygge, så den fungerer bedst muligt,” understreger Kasper Hyllested.

80 nye kontrollører
Lufthavnen er ved at udvide sikkerhedskontrollen med 1.800 kvadratmeter og fire ekstra spor. Desuden er det planen over de næste 10 måneder at ansætte 80 nye kontrollører i sikkerhedskontrollen. Og endelig så arbejder Københavns Lufthavn og Trafikstyrelsen med en plan om at etablere et spor i sikkerhedskontrollen dedikeret til indenrigsrejsende.

 

 

 

Relaterede artikler:

Flyselskab: Flere aggressive CPH-passagerer

Minister til CPH: Lav det indenrigsspor hurtigst muligt

CPH retter op på fejlagtige tidsmålinger

Flyselskaber: Store kapacitetsproblemer i CPH

CPH investerer mindre end europæisk konkurrent