CPH-konkurrent tiltrækker Delta-rute

Københavns Lufthavn måtte se Zürich Lufthavn som sin nærmeste europæiske konkurrent løbe af med en ny daglig helårsrute med Delta Air Lines til New York-JFK.

Det amerikanske luftfartsselskab Delta Air Lines åbner den 16. juni en direkte rute mellem New Yorks John F. Kennedy Lufthavn og Schweiz’ største by, Zürich. Den nye daglige forbindelse vil blive betjent med et Boeing 767-300ER fly. Ruten vil blive fløjet året rundt og vil supplere Delta Air Lines’ eksisterende rute fra Atlanta til Zürich.

Den nye rute bliver den femte daglige forbindelse mellem Zürich og New York, da Swiss flyver to gange dagligt til New York Newark og en gang dagligt til JFK-lufthavnen, ligesom United flyver mellem Zürich og Newark-lufthavnen.

Primære konkurrenter
Zürichs Kloten-lufthavn er en af de mellemstore europæiske knudepunktslufthavne, som Københavns Lufthavn ser som sine primære konkurrenter i kampen om at tilbyde en god transferlufthavn. Ikke de tre store super-hubs London Heathrow, Frankfurt og Paris Charles de Gaulle. Men derimod lufthavne som Amsterdam, Wien og Zürich, der i 2013 var Europas 15. største lufthavn. Én placering bedre end København.

Hvor schweizerne nu kan se frem til to daglige Delta Air Lines-maskiner i deres lufthavn, så må København fortsat tage sig til takke med en sommerrute fra starten af juni til midten af maj til New York’s John F. Kennedy Lufthavn.

At Delta Air Lines opruster i Zürich og ikke i København, er der ifølge Københavns Lufthavn en god forklaring på.

”Vi må konstatere, at vores to baserede selskaber (SAS og Norwegian, red.) er så stærke på New York, at der i øjeblikket er mindre plads end tidligere til et nordamerikansk selskab på en helårsrute,” siger pressechef i Københavns Lufthavn, Søren Hedegaard.

For år tilbage fløj Delta Air Lines mellem Atlanta og København.

Ved siden af den nye Zürich-rute, så øger Delta Air Lines sin betjening af ruten mellem New York JFK og Rom med daglig forbindelse med et Airbus A330-fly fra april til oktober. Endelig øger Delta Air Lines sammen med SkyTeam-kollegerne KLM og Air France antallet af daglige forbindelser fra Atlanta til Paris og Amsterdam til fire flyvninger til hver af de to europæiske storbyer.