CPH lægger hotelplaner på hylden

Københavns Lufthavn skrinlægger nu planerne om et ekstra lufthavnshotel og prioriterer investeringer rettet direkte mod luftfarten.

De rejsende til og fra Københavns Lufthavn kommer ikke til at få et nyt sted at overnatte nær lufthavnen, hvis de skal meget tidligt afsted eller strander i lufthavnen om aftenen. I hvert fald ikke lige foreløbig. Københavns Lufthavne har nemlig lagt planerne om et lufthavnshotel nummer to på hylden.

”Vi har lagt planerne om et hotel nummer to på hylden indtil videre. Vi investerer i disse år cirka 1 milliard kroner om året i udbygningen af lufthavnen, og de mange store investeringer i de kommende år fordrer, at vi prioriterer aeronautiske og strategiske investeringer først,” forklarer lufthavnens pressechef, Søren Hedegaard Nielsen, til CHECK-IN.dk.

Lufthavnen er blandt andet ved at udbygge Finger C, så man nemmere kan håndtere de store langdistancefly, ligesom man i forbindelse med en banerenovering udvider banens bredde, så et Airbus A380-fly kan lande i København på fast basis.

Færre stjerner
Lufthavnens eneste hotel i dag er det fem stjernede Hotel Hilton Copenhagen Airport, der ejes af Københavns Lufthavne A/S. Men med priser fra 1495 kroner per nat på Hilton, så har lufthavnen gennem længere tid set på muligheden for at opføre et hotel mere med færre stjerner og lavere priser. Det ville blandt andet kunne appellere til de mange rejsende, som skal tidligt afsted med charterfly eller de prisbevidste forretningsrejsende, der skal nå de tidligere morgenafgange til Amsterdam, Paris, Bruxelles og London. En overnatning i 700-800 kroners klassen kunne være et fornuftigt alternativ til en taxa fra forstæderne nord for København.

Men sådan skulle det ikke være. I hvert fald ikke i denne omgang.

”Da hoteldrift ikke er vores kerneforretning, har vi valgt at prioritere andre investeringer end hotel nummer to højere i en periode,” forklarer pressechefen.

Gå tørskoet
Med sin placering lige overfor Terminal 3 og muligheden for at gå tørskoet derover via en gangbro, så er Hotel Hilton Copenhagen Airport det eneste deciderede lufthavnshotel i København. Få hundrede meter væk, i Kastrup, finder man dog et hotel og kun to stop med metroen ind mod København ligger et Radisson-hotel, ligesom der ligger flere hoteller i Ørestaden, som kan nås på få minutter med Kystbanetog fra lufthavnen.

I Billund Lufthavn tages den 1. juni det første spadestik til udvidelsen af lufthavnens eneste hotel, Zleep Hotels, fra 103 til 160 senge. I Aalborg Lufthavn åbnede man sidste år et hotel skråt overfor lufthavnsterminalen.