SAS og Norwegian side om side i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Grækenland fylder mere på rutekortet i CPH

Der vil være rig mulighed for at flyve mellem Københavns Lufthavn og destinationer i Grækenland denne sommer, da både antallet af ruter og udbudte flysæder er højere end i 2019.

Der er lagt op til en sommer, hvor mange danskere vil have revanche efter, at COVID-19-pandemien i flere år har gjort det vanskeligt at komme på ferie til udlandet. Flyselskaberne melder om stigende efterspørgsel for at holde sommerferie under andre himmelstrøg end de danske.

Københavns Lufthavn oplyser, at et land fylder mere på rutekortet i år, end det gjorde i 2019, som er interessant at sammenligne med, fordi det var det sidste normale år inden pandemien. Det drejer sig om Grækenland, som er en populær destination blandt turisterne.

Det ses blandt andet konkret ved, at Norwegian i denne uge åbner seks nye ruter til lufthavne i Grækenland således, at selskabet i alt beflyver otte græske destinationer fra den danske hovedstadslufthavn.

Overstiger 2019-niveauet
Ifølge Københavns Lufthavn betyder åbningen af de nye Norwegian-ruter, at der i alt vil være 27 forskellige ruter fra lufthavnen og til Grækenland i løbet af sommeren. Det er ni flere end i 2019. Det er dog ikke kun på antallet af ruter, at CPH er foran niveauet fra før pandemien.

Som naturlig konsekvens af, at der afvikles flere flyvninger, er kapaciteten til landet også steget, hvilket resulterer i, at antallet af udbudte flysæder er 19 procent højere, end det var i sommeren for tre år siden, fortæller lufthavnen.

”Der er rigtig mange både danskere og sydsvenskere, der har fået rejselysten tilbage. Det mærker vi tydeligt i CPH. Derfor er det skønt, at der nu er endnu flere muligheder for at komme ned til sol og sommer i det græske,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

Med de nye ruter er det muligt at flyve direkte mellem Københavns Lufthavn og Athen, Chania, Heraklion, Kalamata, Karpathos, Korfu, Kos, Preveza, Rhodos, Santorini, Thessaloniki samt Zakynthos.

Flere charterruter end før pandemien
Yderligere er der også ni flyselskaber, som betjener 36 charterruter mellem lufthavnen i København og destinationer i Grækenland. Det vil sige, at der i alt er 63 ruter med såvel rute- som chartertrafik fra CPH til græske lufthavne i løbet af sommeren.

Også på dette område er lufthavnen nu over 2019-niveauet, da det samlede antal er otte flere end før pandemien, hvor der var 55 ruter til Grækenland fra CPH.

Charterselskaberne flyver direkte til Chania, Heraklion, Ioannina, Karpathos, Kavala, Korfu, Kos, Limnos, Mytilini, Preveza, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos og Zakynthos.

Kom i god tid
På grund af travlhed og flaskehalse i blandt andet sikkerhedskontrollen anbefales det, at rejsende, som skal til Grækenland i den kommende tid, møder op i lufthavnen to timer før flyet letter også selvom, at man har checket in hjemmefra.

Kommerciel direktør Peter Krogsgaard forsikrer dog om, at man fra lufthavnens side arbejder på at komme de længere ventetider til livs.

“Det er superglædeligt, at der også er fremgang på charterruterne. Vi oplever i det hele taget en stigende rejselyst efter to år med restriktioner og nedlukning. Det betyder desværre også, at vi har været udfordret i forhold til længere ventetider i sikkerhedskontrollen. Men vi arbejder hårdt på at være klar til en travl sommer, som vi kender den med ventetider på 20-30 minutter.”

 

Relaterede artikler:

Ny Ryanair-rute fra København til Grækenland

Corendon Airlines klar med 11 danske vinterruter

Ryanair med 58 danske ruter i vinteren 2022/23