CPH vinder pris som bedste lavprislufthavn

Københavns Lufthavn vandt tidligere på ugen i London prisen som bedste lavprislufthavn i forbindelse med den årlige World Low Cost Airline Congress. Det var etableringen af lavprisfingeren CPH Go, der var stærkt medvirkende til at sende prisen til den danske lufthavn.

Københavns Lufthavn har en veldefineret “dual-airport“ strategi, dersigter mod at betjene traditionelle netværksselskaber og lavprisflyselskaber fra samme infrastruktur. Det er blandt andet blevet understreget ved etableringen af CPH Go lavprisfingeren, der blev taget i brug den 1. oktober sidste år.

Indtil videre er easyJet det eneste flyselskab i CPH Go, men etableringen og strategien er alligevel blevet bemærket hos mange lavprisflyselskaber over hele verden.

Bedste lavprislufthavn

I dagene 19. – 21. september blev World Low Cost Airlines Congress afviklet i London med deltagelse af lavprisflyselskaber og lufthavne fra hele verden. Her vandt Københavns Lufthavn prisen som bedste lavprislufthavn.

I sin begrundelse for kåringen hæftede juryen sig særligt ved CPH Go. ”Vinderen har bygget en moderne, effektiv facilitet, som har givet lavprisselskaberne enestående service og muligheder,” hed det om CPH Go i juryens begrundelse.

I alt syv lufthavne med en passende geografisk fordeling mellem Asien og Europa/Mellemøsten var nomineret. Udover Københavns Lufthavn var det Marseille, Sharjah (Forenede Arabiske Emirater), Kuala Lumpur, GMR Hyderabad, Ibaraki (nær Tokyo) og Singapores Changi-lufthavn.

Københavns Lufthavns ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen modtog prisen på vegne af lufthavnen.

”Lufthavnsydelsen er i dag ikke bare en hyldevare, hvor man kan forvente, at samme produkt passer til alle kunder. Det er altafgørende i vores tilgang til flyselskaberne, at vi kan tilbyde dem differentierede produkter til forskellige priser. Det gælder både hvad angår lufthavnstaksterne og infrastruktur, markedsføring samt produktudbud somfor eksempelselvbetjeningsfaciliteter der alle spiller en væsentlig rolle, når vi skal tiltrække nye ruter til Danmark,” siger Ole Wieth Christensen.

Fortsat vækst i lavpris

I 2010 var 17,7 procent af samtlige passagerer i Københavns Lufthavn fra lavprisflyselskaber. I årets første otte måneder af 2011 er 2.692.000 lavprispassagerer rejst gennemt lufthavnen. Det er flere end i hele 2010, hvilket antyder en fortsat vækst i lavprissegmentet.

Norwegian er det største lavprisflyselskab i Københavns Lufthavn efterfulgt af britiskeeasyJet, der som det første og indtil videre eneste selskab i CPH Gohar lutter lovord til overs for lufthavnen i forbindelse med pristildelingen.

“easyJet er godt tilfredse med Københavns Lufthavnes nye lavprisfacilitet, og vi har været de første til at flytte til CPH Go. Vi har også samarbejdet med Københavns Lufthavne om at bruge vores erfaringer med effektiv infrastruktur og logistik med fokus på, hvad passagererne vil have, nemlig nem adgang til rejser til lave priser. Vi er derfor tilfredse med, at CPH har vundet prisen,“ siger Thomas Haagensen, der erGeneral Regional Manager hoseasyJet.

Københavns Lufthavn definerer følgende som lavprisflyselskaber: easyJet, Norwegian, airberlin, Iceland Express, NIKI, Pegasus, Germanwings og Wind Jet.