Danisco-salg kan betyde tab af storkunde hos CWT

Danmarks største erhvervsrejsebureau Carlson Wagonlit Travel har været mangeårig leverandør til Danisco, som er en af bureauets storkunder. Et salg af Danisco til amerkanske DuPont kan på sigt betyde leverandørskifte til HRG Nordic, idet Hogg Robinson Group er hovedleverandør af erhvervsrejser til DuPont-koncernens europæiske forretningsenheder.

“Sometimes you win, sometimes you lose“. Sådan er vilkårene hos erhvervsrejsebureauerne, når kunderne konsoliderer eller bliver solgt eller købt ind i store koncerner, der typiske har regionale eller globale leverandøraftaler.

Derfor kan Danmarks største erhvervsrejsebureau Carlson Wagonlit Travel måske risikere at miste en af bureauets mangeårige storkunder Danisco, såfremt virksomheden bliver solgt og konsolideret ind i den amerikanske DuPont-koncern.

DuPont har nemlig Hogg Robinson Group som europæisk hovedleverandør af erhversrejser. En aftale, der senest er forlænget i 2009 efter mange års samarbejde.

Hos Carlson Wagonlit Travel er man meget fåmælt omkring det kommende Danisco-salg til DuPont, samt hvilke konsekvenser det vil have for bureauet og de medarbejdere, der bl.a. er placeret på den såkaldte “implant“ i ´Brabrand ved Aarhus.

“Jeg forventeringen ændringer i kundeforholdet ide kommende måneder,“ siger administrerende direktør Sophie Hulgard fra Carlson Wagonlit Travel i en kortfattet kommentar til CHECK-IN.dk.

I dag har DuPont ikke nævneværdige aktiviteter i Danmark. DuPont i Danmark sælger konstruktionsplastik, emballage til blandt andre fødevare- og kosmetikindustrien, planteværn til landbruget, grafiske reproduktionsprodukter, sikkerhedskoncepter, materiale til vindspærrer og tag- og vægkonstruktioner samt til sikkerhedsprodukter til personlig beskyttelse. Det sker fra virksomhedens danske afdelinger, der erplaceret ihenholdsvis Kastrup og Køge.

Hogg Robinson Group er repræsenteret i Norden gennem HRG Nordic. I Danmark er HRG Nordic det sjettestørste erhvervsrejsebureau med en årlig omsætning på mellem 350 og 400 millioner kroner.

Foto: Inden længe kan der stå DuPont på Danisco´s hovedsæde ved Langebro i København. Det kan betyde, at rejseleverandøren skiftes ud.