Dansk Maersk-selskab får sit 12. fly

Det A.P. Møller Mærsk-ejede danske flyselskab Star Air udvider sin flåde af Boeing 767-fragtfly.

Et af Danmarks største luftfartsselskaber bliver en lille smule større. Det er fragtflyselskabet Star Air, der udvider sin flåde af Boeing 767-fragtfly fra 11 til 12.

Det er dog ikke meget flyspottere, medarbejdere og passagerer i Københavns Lufthavn får at se til det nye Star Air-fly. Det får nemlig base i Køln sammen med sine 11 kollega-fly. Herfra opererer Star Air fragtflyvninger for det store amerikanske kurérfirma UPS rundt i hele Europa. Flyene kommer af og til forbi København, hvor Star Air har hovedkontor.

Star Air er ejet af A.P. Møller – Mærsk og er de sidste flyaktiviteter, som olie- og rederikoncernen har tilbage efter at man solgte Maersk Air i 2005. Selskabets fly er malet i Maersk-koncernens karakteristiske blå og hvide farver og har den ikoniske syv-takkede stjerne malet på siden af flyet. Helt i Maersk-koncernens ånd gør Star Air ikke meget væsen af sig i offentligheden.

Det nye fly har fået registreringen OY-SRS og er et Boeing 767-300 fly. Star Airs øvrige fly er i den mindre Boeing 767-200 version. Det er 21 år gammelt og fløj fra 1993 til 2013 med passagerer for en række britiske charterflyselskaber inden det blev konverteret til fragtfly.

Ved siden af fragtfly-operationen tager Star Air sig af driften af A.P. Møller Mærsk-koncernens Challenger-privatfly.