Adm. direktør Jesper Rungholm, DAT og bestyrelsesformand H.C. Østerby, Karup Lufthavn. (Foto Jan Sand)

DAT: Karup Lufthavn bør hedde Aarhus Vest

Danish Air Transport foreslår, at Karup Lufthavn skifter navn til Aarhus Vest Lufthavn, men lufthavnens bestyrelsesformand finder ikke navnet logisk.

På torsdagens pressemøde i Karup Lufthavn var der store roser til Danish Air Transport (DAT) fra lufthavnens bestyrelsesformand H.C. Østerby (S), der samtidig er borgmester i Holstebro, der er en af de ni ejerkommuner bag den midtjyske lufthavn. Han gik så langt, at han ville kalde samarbejdet med Danish Air Transport for et egentligt partnerskab. Men herefter hørte enigheden også op.

Den midtjyske lufthavn skal nemlig have nyt navn, der skal findes gennem en navnekonkurrence, som Karup Lufthavn har udskrevet på hjemmesiden Ukendtlufthavn.dk. Men DAT og lufthavnens ejerkommuner har forskellige interesser omkring navnet.

“Snakken i Aarhus om en ny lufthavn er helt hen i vejret. Det eneste, der skal til, er at sikre en ordentlig infrastruktur til Karup, så har man en ny lufthavn. Aarhus Vest vil være det rigtige navn til lufthavnen, og jeg tror, at man kan få kunder fra det vestlige Aarhus til at rejse fra lufthavnen,” sagde administrerende direktør Jesper Rungholm fra DAT på pressemødet i Karup Lufthavn.

Det forslag var der ikke umiddelbart opbakning til fra H.C. Østerby.

“Jeg synes ikke, at Aarhus Vest  er det mest logiske navn. Jeg tror, at det vil være bedre at finde et navn, der dækker området, som lufthavnen ligger i,” lød det fra borgmesteren, der tydeligvis har Midtjysk Lufthavn som favorit til det nye navn.

Overvejer bustransport
DAT er kendt for at være et særdeles driftigt selskab, hvor ejer og direktør Jesper Rungholm har tradition for at at have initiativ og en jernvilje, der hurtigt og sikkert fører frem til målet.

Derfor er han heller ikke rede til at vente på, at overvejelserne om forbedret busbetjening af lufthavnen bliver til en realitet. Han ser samtidig muligheden for en busforbindelse fra det vestlige Aarhus.

“Jeg vil foreslå, at Aarhus by adopterer lufthavnen og går med på idéen om Aarhus Vest. Vi håber, at der kan etableres bustransport fra Aarhus til lufthavnen, men hvis andre ikke kan sætte bustransport op, er der ikke langt fra tanke til handling hos os. Så gør vi det selv,” var beskeden fra DAT-direktøren.

Det fik lufthavnens bestyrelsesformand H.C. Østerby til at bemærke, at det er dejligt at have en operatør i lufthavnen, der er fyldt med handling.

Lufthavnens nye navn vil blive afsløret den 11. oktober, og i starten af det nye år, er det planen at lufthavnen skal ”døbes” ved et officielt arrangement.

 

Relaterede artikler:

Navnekonkurrence om nyt navn til Karup Lufthavn

Karup får græske charterdestinationer

Karup Lufthavn skifter navn