Danish Air Transport A320-200 - OY-LHD.

DAT kom airberlin til undsætning

Danish Air Transport er et af de flyselskaber, der har måttet træde til for at hjælpe airberlin, da besætningerne hos underleverandøren TUIfly blev “syge” i stort antal.

Efter at det sidste uge kom frem, at Etihad Airways og TUIfly i fællesskab skal etablere et selskab, der skal flyve på det tyske flyselskab airberlins mange fritidsruter, meldte flybesætningerne hos TUIfly sig syge i et meget stort antal. Det skabte massive problemer for airberlin, idet TUIfly til dagligt opererer 14 Boeing 737-fly på vegne af selskabet.

Airberlin blev i fredags tvunget til at foretage flere end 100 aflysninger, og efterfølgende blev fly indlejet fra Etihad Airways samt partnerne i Alitalia og Air Serbia for at dække noget af den manglende kapacitet. Således havde Etihad Airways blandt andet et 316 sæders A340-fly til at hjælpe hos airberlin, mens Alitalia assisterede med 200 sæders A321-fly.

Også Danish Air Transport (DAT) kom til undsætning. Selskabet har benyttet A320-flyet med registreringen OY-LHD til at afhjælpe situationen i det trængte tyske flyselskab. I lørdags fløj DAT en returflyvning fra Berlin til Fuerteventura, søndag blev det til en tur fra Düsseldorf til Palma de Mallorca og tilbage igen, mens DAT i går gennemførte to returflyvninger fra Køln til henholdsvis Ibiza og Fuerteventura.

I dag er DAT atter på vingerne for airberlin, hvor der i første omgang skal gennemføres en flyvning fra Køln til Palma de Mallorca og retur.

Færre aflysninger
Mandag var situationen atter ved at være normal hos airberlin. Ifølge tyske medier oplyste en talsmand fra selskabet, at Tuifly havde gennemført 84 ud af 87 planlagte flyvninger. De eneste aflysninger var en returflyvning til Sverige samt en positionsflyvning uden passagerer om bord. De øvrige uregelmæssigheder kunne airberlin dække ind ved hjælp af de indlejede flyselskaber.

Airberlin oplyser, at passagerer, der har været udsat for flyaflysninger mellem den 6. og 10. oktober kan ombooke til en ny rejse, der skal være afsluttet senest den 15. december. Det er gratis at ombooke på rejser frem til den 20. oktober. Hvis der ombookes rejser til perioden mellem 20. oktober og 15. december, og der ikke er plads i samme serviceklasse, skal passagereren dog selv betale differencen.

Alternativt kan passagererne vælge at få billetten refunderet eller frit at ombooke til en anden destination inden for rutenetværket.

 

Relaterede artikler:

Etihad og TUIFly på vej mod fælles flyselskab

Overlevelsesplan: Airberlin reducerer flåden fra 127 til 75 fly

Medie: Lufthansa vil overtage driften af 40 airberlin-fly