DAT på eventyr i Afrika

Et ATR-fly fra Danish Air Transport skal i de næste måneder flyve i Afrika.

Navnet kan godt snyde. For Danish Air Transport flyver mange andre steder end i Danmark. Det gælder blandt andet i Marokko, hvor et af selskabets 66-sæders ATR72-200 fly netop er begyndt at flyve på en wet lease-kontrakt for Royal Air Maroc.

Royal Air Maroc Express, der er feederselskab for moderselskabet, har selv fem ATR72-600 fly. Det ene arbejder dog lige nu på en wet lease-kontrakt for Oman Air på den Arabiske Halvø. Det er det fly, som Danish Air Transport’s fly skal vikariere for.

Flyet, med registreringen OY-RUB, skal flyve fra Casablanca til indenrigsdestinationerne Rabat,Tangiers,Oujda,Nador,Agadir og Ouarzazatesamt til Malagai Spanien.

Fransk Polynesien
Danish Air Transport har kontrakt på at flyve i Marokko frem til nytår, men selskabet håber, at det på sigt kan forlænges med tre eller seks måneder.

OY-RUB kom til verden på ATR-fabrikkerne i Toulouse for over 22 år siden og har blandt andet slået sine folder i Fransk Polynesien inden det i 2002 kom til Danish Air Transport. Flyet har i sin tid i DAT to gange været leaset ud til svenske Nextjet.