Alexandre de Juniac er generalsekretær for IATA.

Dobbelt så mange flypassagerer om 20 år

Antallet af flypassagerer på globalt plan vil blive fordoblet og Kina vil blive verdens største luftfartsmarked i 2035, forudser IATA.

Den globale sammenslutning af luftfartsselskaber, International Air Transport Association (IATA), forventer 7,2 milliarder passagerer i verdens fly og lufthavne i 2035. Det er næsten en fordobling i forhold til de 3,8 milliarder flyrejsende, som man forventer i 2016. Forudsigelsen er baseret på en årlig gennemsnitlig vækst i den globale passagertrafik på 3,7 procent.

“Folk ønsker at flyve. Efterspørgslen efter flyrejser Forventes at blive fordoblet i løbet af de næste to årtier. At gøre folk og nationer i stand til at handle, udforske og dele fordelene ved innovation og økonomisk velstand gør vores verden til et bedre sted,” siger Alexandre de Juniac, generaldirektør i IATA.

Kina vil fortrænge USA
I Københavns Lufthavn behøver man dog ikke frygte, at passagertallet vil blive fordoblet til omkring 60 mio. passagerer. For prognoserne forudser, at vækstraterne vil være vidt forskellige i de forskellige verdensdele og regioner.

Den største drivkraft for efterspørgslen vil være i Asien og Stillehavsområdet. Over halvdelen af de nye passagerer over de næste 20 år forventes at komme herfra. Kina vil fortrænge USA som verdens største marked for luftfart (trafik til, fra og inden for landets grænser, red.) omkring 2029. Indien vil fortrænge England fra tredjepladsen i 2026, mens Indonesien kommer ind i top ti på bekostning af Italien. Væksten vil også i stigende grad finde sted i udviklingslandene. Gennem det seneste årti er udviklingslandenes andel af den samlede passagertrafik steget fra 24 procent til næsten 40 procent, og denne tendens vil fortsætte, vurderer IATA.

Væksten vil lægge pres på den infrastruktur, som allerede nu kæmper for at klare efterspørgslen.

“Landingsbaner, terminaler, sikkerhedskontroller, bagagesystemer, flyvekontrol og en hel række andre elementer skal udvides til at være klar til det stigende antal flyrejsende. Det kan ikke gøres af industrien alene. Planlægning for forandring kræver at regeringer, samfund og industrien arbejder sammen i partnerskab,” siger Alexandre de Juniac.

Hurtigst vækst i Afrika
De fem hurtigst voksende markeder i form af yderligere passagerer om året i prognoseperioden vil være Kina med 817 millioner nye passagerer til i alt 1,3 mia. passagerer, USA med 484 millioner nye passagerer til i alt 1,1 mia. passagerer, Indien med 322 millioner nye passagerer til i alt 442 mio. passagerer, Indonesien med 135 millioner nye passagerer til i alt 242 mio. passagerer og Vietnam med 112 millioner nye passagerer til i alt 150 millioner nye passagerer.

De top ti hurtigst voksende markeder i procent vil blive i Afrika: Sierra Leone, Guinea, Den Centralafrikanske Republik, Benin, Mali, Rwanda, Togo, Uganda, Zambia og Madagaskar. Hvert af disse markeder ventes at vokse med mere end otte procent årligt i gennemsnit over de næste 20 år.

IATA repræsenterer 265 flyselskaber, der tilsammen står for 83 procent af den globale lufttrafik.

 

Relaterede artikler:

Terror trækker Europa ned

31 procent flere flypassagerer i 2017

800 millioner flere flypassagerer i 2014