Dubai-lufthavn åbner ny terminal

Verdens tredjestørste lufthavn har taget en ny terminal i brug. Terminalen kan håndtere 15 mio. passagerer om året.

Dubai International Airport indviede fornylig en hel ny terminal, som øger lufthavnens kapacitet fra 75 mio. passagerer om året til 90 millioner. Lufthavnen havde 78 mio. passagerer og en vækst på over 10 procent i 2015.

British Airways og Royal Jordanian var de første to selskaber til at tage den nye ”Concourse D” i brug den 24. februar. I disse uger tager yderligere mere end 70 flyselskaber den nye terminal i brug. Det betyder at hjemme-selskabet Emirates får bedre plads i concourse A, B og C – som de nu har for sig selv.

“Vi fortsætter med at investere i udviklingen af infrastruktur, som kan forøge serviceniveauet for vores internationale flyselskaber og deres kunder, ligesom vi leverer den nødvendige kapacitet til at dække den stigende efterspørgsel,” siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand for Dubai International Airport og øverste direktør for Emirates-gruppen.

Mere tid til at handle
Den nye Concourse D er knyttet til den nyrenoverede Terminal 1 ved hjælp af et tog, der kan transportere 300 passagerer per tur. Concourse D er designet omkring et centralt atrium med korte gåafstande ud til gates’ene, hvilket gerne skulle give passagererne mere tid til at handle i butikkerne. Hele ni lounges er der i den nye terminal. Fem af dem tilhører forskellige flyselskaber.

Terminalen har 21 gates, hvor fire af dem er i stand til at håndtere Airbus A380 eller Boeing 747. Derudover har terminalen 11 fjernstandpladser.

Dubai International Airport er verdens tredjestørste lufthavn, kun overgået af Atlanta Hartsfield og Beijing Capital Airport.