EasyJet-fly (Foto: Dura-Ace / Commons Wikimedia)

EasyJet flytter CPH-rute til Stockholm

EasyJet har tidligere bebudet, at ruten fra København til London-Luton lukker den 25. marts 2017. I stedet vil ruten blive flyttet til Stockholm-Arlanda.

EasyJet har vokseværk i Arlanda-lufthavnen ved Stockholm. Hidtil har det britiske lavprisflyselskab sværget til Københavns Lufthavn, men konkurrencen fra Ryanair har fået briterne til at kigge mod nord til den svenske storlufthavn.

Søndag den 26. marts 2017 åbner easyJet nemlig en rute fra Stockholm til London-Luton med i første omgang fire ugentlige afgange. Ruten åbner dagen efter, at easyJet sidste gang flyver mellem København og London-Luton, hvor konkurrencen fra Ryanair var blevet for hård.

Med ruten til London kan Stockholm-Arlanda bryste sig af den fjerde easyJet-rute, idet selskabet i forvejen flyver til Genéve samt til de to nyåbnede destinationer, henholdsvis Milano og Lyon.

Flyvningerne til London finder sted på søndage, mandage, onsdage og fredage med afgang kl. 17.30 fra London-Luton og ankomst i Arlanda kl. 21.00. Flyet vendes på en halv time, og returrejsen finder sted kl. 21.30 fra den svenske storlufthavn og med ankomst kl. 23.00 i Luton. EasyJet benytter Airbus A320-fly på ruten med plads til i alt 180 passagerer, hvormed der udbydes en årlig kapacitet på 72.000 flysæder.

Kommer Monarch i forkøbet
Selvom konkurrencen var hård for easyJet i Københavns Lufthavn bliver den ikke mindre i Stockholm. Forskellen er blot, at Ryanair endnu ikke er at finde i den svenske hovedstadslufthavn. Det er derimod British Airways, SAS og Norwegian, der hver især kan tilbyde henholdsvis 46, 40 og 30 ugentlige afgange i hver retning. British Airways og SAS flyver til Heathrow-lufthavnen, mens Norwegian benytter Gatwick Lufthavn.

Endnu en konkurrent er dog på vej. Det britiske lavprisflyselskab Monarch Airlines åbner den 28. april en rute fra London-Luton til Stockholm med to ugentlige afgange. Dermed når easyJet at komme Monarch Airlines i forkøbet ved at etablere sig på ruten en måned før den britiske lavpriskonkurrent.

“Vi er meget glade for, at easyJet, som er et af Europas største flyselskaber, fortsætter med at satse på Stockholm. De har etablere flere flyruter her i løbet af kort tid, og med denne rute til London tilbydes de svenske rejsende nu endnu flere destinationer fra lavprisflyselskaber i Arlanda,” siger Elizabeth Axtelius, der er direktør for Aviation Business hos Swedavia.

 

Relaterede links:

EasyJet trækker sig fra London-rute fra København

Easyjet klar med tredje Stockholm-rute

Endnu et lavprisflyselskab til Stockholm

Stockholm får ny easyJet-rute

Ny skandinavisk easyJet-rute