EasyJet opgiver konkurrence med Norwegian

Efter blot 12 måneder trækker det britiske lavprisflyselskab easyJet sig fra ruten mellem London og Bergen. Dermed er easyJet helt ude af Finland og Norge.

Mandag den 20. maj sidste år åbnede det britiske lavprisflyselskab easyJet under stor festivitas en rute fra London Gatwick til Bergen. Det var første gang nogensinde, at easyJet bevægede sig ind på det norske marked, og det skal angiveligt ses i lyset af, at lavpriskonkurrenten Norwegian kort forinden havde meldt sit indtog i Gatwick Airport med en halv snes ferieruter til Sydeuropa i direkte konkurrence med Norwegian.

Men Norwegian havde tilsyneladende ikke tænkt sig at lukke easyJet ind i varmen på det lukrative norske marked. Derfor har easyJet besluttet at trække sig ud af Norge igen, og der flyves sidste gang på ruten fra Bergen til London den 1. juni i år. Det blev således til et år og 10 dage, inden den britiske lavpriskonkurrent var fortrængt fra ruten.

Mange opfatter easyJet´s entré på Bergen-London ruten som en egentlig test af mulighederne på det norske marked. Ruten er relativt konkurrenceintensiv med fem daglige afgange, hvoraf Norwegian har betjent to til Gatwick Airport, mens British Airways har taget sig af to daglige afgange til Heathrow.

Med fem afgange mellem Vestlandet og London har der aldrig nogensinde været så gode flyforbindelser, men det var også udtryk for en overkapacitet, der ikke var holdbar i længden.

Færdig i Finland og Norge
For easyJet har det ikke været let at trænge ind på det norske marked. Med Norwegian og British Airways på samme strækning har det været et projekt, der fra starten af var op ad bakke. De to konkurrerende selskaber havde hver to daglige afgange, mens easyJet måtte nøjes med en.

Tidligere har man også set easyJet forsøge sig i Finland og Sverige, men også uden held. I sommeren 2011 måtte easyJet lukke selskabets ruter til Helsinki fra London-Gatwick, Manchester og Paris, mens ruterne til Göteborg-Landvetter fra Berlin, London-Gatwick og Milano sidenhen blev lukket.

I dag opererer easyJet således kun en rute fra Stockholm til Geneve samt hele 13 ruter fra Københavns Lufthavn, der dermed er blevet det britiske lavprisflyselskabs ubestridte centrum,

Fra København flyves der til Basel, Berlin, Bristol, Edinburgh, Geneve, Hamburg, Lissabon, London-Gatwick, London-Stansted, Manchester, Milano-Malpensa, Paris-CDG og Rom-Fiumicino.