Embraer E190 på Casablanca-rute

Royal Air Maroc indsætter i vintertrafikprogrammet helt nye Embraer E190-fly på ruten mellem København og Casablanca.

Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 29. oktober, vil Royal Air Maroc skifte flytype på en række ruter, herunder ruten mellem Casablanca og København.

I øjeblikket benytter Royal Air Maroc fly af typen Boeing 737-800 på de tre ugentlige afgange mellem København og Marokkos største by. Denne flytype har plads til 156 passagerer i en toklasses-konfiguration.

I vintertrafikprogrammet flyves der i første omgang to gange ugentligt og fra den 15. januar 2015 tre gange om ugen. Det bliver helt nye Embraer E190-fly med 96 sæder, der vil blive benyttet på ruten. Konfigurationen vil være 12 sæder på Executive Class, mens der er plads til 84 passagerer på Economy Class.

Strategisk valg
Valget af den nye type hænger sammen med en strategisk beslutning om at åbne en række nye ruter samt øge frekvenserne på eksisterende ruter. Her passer flytypen med lige under 100 sæder bedre end de store Boeing 787-800 fly, der kræver relativt store passagermængder per afgang.

I første omgang vil Royal Air Maroc lease fire Embraer-fly fra irske Aldus Aviation, der er specialist i at udleje fly af denne type. Første fly forventes leveret i løbet af efteråret, og det er særligt ruterne til Europa og Vestafrika, der vil få gavn af den nye flytype.

Royal Air Maroc har base i Mohammed V International Airport i Casablanca og begyndte sine internationale flyvninger i 1957. I dag råder selskabet over 42 fly, hvoraf de 35 er af typen Boeing 737 i forskellige varianter. Det gør samtidig Royal Air Maroc til den største operatør af Boeing 737 på det afrikanske kontinent.