Emirates Boeing 777-200.

Emirates åbner rute til Mexico via Barcelona

Flyselskabet Emirates åbner alligevel skrinlagt rute fra Dubai til Mexico. Ruten bliver med mellemlanding i Barcelona.

I begyndelsen af 2018 kom det frem, at Emirates havde planer om en rute fra Dubai til Mexico City via Barcelona. Men i september sidste år skrinlagde det Dubai-baserede flyselskab så planerne, da de mexicanske myndigheder ikke ville give Emirates tilladelse til at flyve dagligt på ruten.

Men myndighederne er tilsyneladende kommet på andre tanker, for nu har Emirates annonceret, at ruten går i luften 9. december i år. Og det kan undre lidt, da det blot er godt en måned siden, at Mexicos nationale flyselskab, Aeromexico, åbnede en rute mellem Mexico City og Barcelona med blot tre ugentlige frekvenser.

Den rute får det sandsynligvis svært, når først Emirates går i luften med daglige forbindelser, hvilket dog ikke synes at bekymre den mexicanske regering.

“Mexico støtter lanceringen af den længe efterspurgte rute Dubai-Barcelona-Mexico City, som understøtter den mexicanske regerings turismepolitik om åbning af nye markeder og styrkelse af forbindelserne mellem Mellemøsten og Mexico. Vi er ivrige efter at modtage turister fra denne del af verden,” siger Mexicos turistminister, Miguel Torruco Marqués.

Tynd luft og varme fordrer mellemlanding
Der er 14.346 kilometer mellem Dubai og Mexico City, og grunden til, at Emirates ikke vælger at flyve direkte mellem de to byer, er at lufthavnen i Mexico City ligger i tynd luft 2.250 meter over havets overflade.

Kombinationen af Mexicos varme klima og den tynde luft ville nemlig betyde, at Emirates skulle reducere startvægten på flyet, så det ikke vil være muligt at flyve med fuld belægning og last, når brændstoftankene også skal være fyldt op.

Og da der kun er knap 10.000 kilometer mellem Mexico City og Barcelona, blev den spanske by valgt som mellemstation.

Udnytter rettigheder
Det betyder også, at Emirates benytter de såkaldte Fifth Freedom Rights, der enkelt kan beskrives som retten til at flyve mellem to fremmede lande på en flyvning, der fortsætter til ens eget land.

Emirates har allerede flere af den slags ruter, for eksempel fra Dubai via Australien og videre til New Zealand og fra Dubai via europæiske byer som Athen og Rom og til videre til USA.

Ruten fra Dubai via Barcelona til Mexico City kommer dermed til at fungere som en tre-i-én rute, så passagererne kan købe billet fra enten Dubai til Barcelona, Barcelona til Mexico City eller hele vejen fra Dubai til den mexicanske hovedstad.

Emirates flyver i øvrigt i dag allerede to gange dagligt mellem Dubai og Barcelona, og derfor kan den nye rute også ses som en yderligere, tredje frekvens mellem den spanske storby og Dubai.

Emirates vil anvende en Boeing 777-200LR i en to-klasses konfiguration med 38 sæder på business og 264 på economy på ruten.

 

Relaterede links

Emirates vil igen flyve fra Hamborg til New York

Emirates dropper plan om Mexico City-rute

Emirates fra Barcelona til Mexico