Terminalbygningen i Aarhus Lufthavn. (Foto: Aarhus Airport | Facebook)

Endnu en dansk lufthavn lukker midlertidigt.

Aarhus Lufthavn bliver den fjerde danske lufthavn, der midlertidigt må lukke som følge af COVID-19-krisen. Søndag den 29. marts flyves indtil videre sidste afgang.

Fra mandag den 30. marts er der ikke længere flyforbindelse til Aarhus Lufthavn, der er en af lufthavne, der betjener Danmarks næststørste by. Det er konsekvensen af de mange myndighedsrestriktioner over hele verden for at forhindre smittespredning af COVID-19.

Dermed er Billund Lufthavn den eneste tilbageværende vestdanske mulighed for internationale rejser til Amsterdam og videre ud til få udvalgte destinationer i Europa og verden, mens indenrigsflyvning stadig kan foretages fra Aalborg Lufthavn.

Det har været en længere nedlukningsproces i Aarhus Lufthavn. Først måtte Ryanair annullere Gdansk-ruten efter den polske regerings forbud mod internationale flyvninger, herefter fulgte ruterne til Oslo, Stockholm og München, mens easyJet og Ryanair holdt stand et stykke tid på selskabernes respektive London-ruter.

Den seneste uge har SAS opereret to gange mellem København og Aarhus, men det giver tilsyneladende ikke længere mening for det skandinaviske flyselskab at fortsætte, hvorfor sidste flyvning foregår den 29. marts.

Bruger tiden på ombygning
Aarhus Lufthavn vil overgå til såkaldt PPR-drift (Prior Permission Required, red.), hvor det vil være muligt at åbne lufthavnen med 24 times varsel.

“Det er nærmest surrealistisk, at vi står over for en midlertidig lukning, men sådan er situationen. Vi holder os i beredskab, så vi kan åbne lufthavnen med kort varsel, så snart det bliver aktuelt,” siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

Imens flyene ikke kan komme på vingerne, kan lufthavnen bruge tiden på den løbende ombygning af lufthavnen. Der arbejdes således intensivt på at gøre den nye sikkerhedskontrol klar, så den kan tages i brug, når flyselskaber og charterarrangører genoptager aktiviteterne.

“Vi udnytter tiden til at skrue tempoet op for vores ombygning af lufthavnen, så vi forhåbentlig snart kan byde vores gæster velkommen tilbage i nye friske rammer,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Lufthavnene i Sønderborg og Esbjerg var det første til at lukke ned efterfulgt af Midtjyllands Lufthavn, mens der stadig vil være aktivitet i lufthavnene i København, Billund, Aalborg samt i Bornholms Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn hjemsender 500 ansatte

Aalborg Lufthavn hjemsender 250 ansatte

CPH sender 1.500 medarbejdere hjem

Midtjyllands Lufthavn lukker midlertidigt ned

To danske lufthavne er lukket