Endnu en Dubai-rute fra nordisk nærmarked

Polske LOT lancerer ny rute til Dubai med tre ugentlige forbindelser. Dubai har LOT ikke fløjet til siden 1998, og selskabet vil betjene ruten med mellemdistanceflyet Boeing 737.

For en måned siden kunne airBaltic annoncere en direkte rute fra Riga til Dubai fra 1. september i år. Nu følger endnu et flyselskab i det nordiske nærmarked trop med en ny rute til den kendte metropol i De Forenede Arabiske Emirater.

Polske LOT vil fra 19. september flyve tre gange om ugen mellem Warszawa og Dubai (DXB). LOT vil primært betjene ruten med mellemdistanceflyet Boeing 737-800 NG med 168 sæder, heraf 12 business class-sæder. Det polske flyselskab er dog klar til at indsætte det større langdistancefly Boeing 787 Dreamliner på ruten til Dubai, hvis det bliver nødvendigt i forhold til efterspørgslen.

LOT fløj frem til marts 1998 til Dubai, så det er første gang i 23 år, at det polske Star Alliance-selskab kan flyve ruteflyvning til den populære vinterdestination.

Morgenafgang fra Warszawa
Den nye forbindelse får afgang fra Warszawa Chopin Airport hver tirsdag, torsdag og søndag kl. 7.40, og der flyves retur fra samme dag med afgang fra Dubai International Airport kl. 17.15 lokal tid. Flyvetiden er cirka seks timer. Der er tale om en vinterrute, som betjenes frem til slutningen af marts 2022.

”Inden for de seneste år er Dubai blevet en af ​​polakkernes foretrukne vintereksotiske destinationer. Før pandemien rejste næsten 100.000 mennesker fra Polen til Dubai alene i 2019. Potentialet for forbindelsen, også i chartersegmentet, betyder, at vi ud over udbuddet fra flyselskaber fra Golfen kan se en mulighed for udvikling for LOT,” siger Michal Fijol, kommerciel direktør i LOT.

LOT har tidligere i år præsenteret en ny vinterrute til Sri Lanka, der lige som ruten til Dubai primært henvender sig til ferierejsende, der drømmer om at bytte den kolde polske vinter ud med mere varme og eksotiske himmelstrøg.

Udnytter flykapaciteten bedre
De nye vinterruter gør det også muligt for LOT at udnytte selskabets flykapacitet bedre.

”På grund af den omvendte sæsonbetingede trafik giver denne forbindelse os mulighed for at udnytte operationelle ressourcer i den såkaldte lavsæson,” siger Michal Fijol.

Star Alliance-selskabet LOT har blandt andet ruter til en række nordiske hovedstæder – heriblandt København, som selskabet betjener dagligt fra Warzsawa.

 

Relaterede artikler:

Ny Dubai-rute skal tiltrække skandinaver

LOT vil satse på ferierejsemarkedet

Dubai Lufthavn: Flere passagerer end forventet