airBaltic A220-300. (Foto: Kārlis Dambrāns | Creative Commons 2.0)

Ny Dubai-rute skal tiltrække skandinaver

AirBaltic åbner i september 2021 en ny rute fra Riga til Dubai, der skal appellere til skandinaviske rejsende. Forbindelsen bliver en af verdens længste A220-ruter.

Dubai bliver ny destination på rutekortet hos airBaltic, der hermed vender tilbage til Mellemøsten efter tidligere at have betjent Abu Dhabi.

Det baltiske flyselskab oplyser, at det fra 1. september 2021 åbner en ny rute fra Riga i Letland til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Der bliver fire direkte ugentlige flyvninger med Airbus A220-300 fra den lettiske hovedstad til det mellemøstlige emirat.

”Dubai har i årevis været en af ​​de mest betydningsfulde ikke-servicerede destinationer fra Riga. Nu, med Expo 2020, der begynder i oktober, vil vi tilbyde en direkte forbindelse fra Riga, som vil blive værdsat af mange passagerer overalt i Baltikum og Skandinavien,” siger Martin Gauss, koncernchef i airBaltic.

”Derudover vil den nye rute give fremragende forbindelser videre fra Dubai International Airport til Mellemøsten, Asien, Stillehavsområdet og Afrika.”

Populær feriedestination
AirBaltic oplyser ikke, hvorvidt ruten til Dubai fortsætter med at være en del af netværket hen over vinteren. Interessen for at holde ferie i Dubai i den kommende vinter kan dog sagtens tænkes at blive stor, da byen har været populær under coronapandemien. Desuden løber den udsatte Expo 2020-verdensudstilling helt frem til 31. marts 2022.

Mens airBaltic blandt andet håber på at tiltrække skandinaver til Dubai via Riga, vil danske rejsende imidlertid blive tilbudt endnu flere direkte sæder fra Københavns Lufthavn til Dubai i den kommende vinter.

Emirates har i denne uge opdateret sit vintertrafikprogram 2021/22, hvor det fremgår, at Airbus A380 med op til 615 sæder vender tilbage til den danske hovedstadslufthavn. Det mellemøstlige flyselskab vil indsætte dobbeltdækkerflyet fra 31. oktober og gennemføre daglige flyvninger. I sommertrafikprogrammet flyves der fem gange ugentligt med en 427-sæders Boeing 777-300ER.

Verdens næstlængste A220-rute
Frem til coronapandemiens udbrud i marts 2020 fløj airBaltic fire gange om ugen med en 145-sæders Airbus A220-300 til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. Dette var i samarbejde med Etihad Airways.

Den nye rute fra Riga til Dubai er nogenlunde ligeså lang og opereres med samme flytype. Afstanden mellem de to byers lufthavne er 4.970 kilometer, og det tager cirka syv bloktimer at gennemføre turen.

Selv om Riga-Dubai-ruten er lang for A220’eren, er det imidlertid ikke den længste rute med denne flytype. Ifølge Simple Flying har Air Austral verdens længste A220-rute med forbindelsen mellem øen Reunion i Det Indiske Ocean og Chennai på Indiens sydøstkyst. Denne rute er 5.315 kilometer lang, og airBaltics kommende Dubai-rute bliver dermed verdens næstlængste.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic tættere på mellem- og langdistanceruter

AirBaltic ser basis for langruter fra Baltikum

Stærkt transferprodukt i Riga