Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Pawel Gradek | Norse Atlantic Airways | PR)

Endnu en skandinavisk rute til Bangkok

Norse Atlantic Airways er klar med en ny rute fra Oslo til Bangkok med første flyvning 2. november. Tirsdag meddelte SAS, at det åbner en rute til den thailandske hovedstad.

Skandinaviske rejsende får flere muligheder for at rejse til Thailand i den kommende vinter. SAS annoncerede tirsdag, at det vender tilbage på ruten mellem København og Bangkok, og nu er endnu et skandinavisk flyselskab klar til at indtage storbyen.

Således oplyser Norse Atlantic Airways, at det åbner en ny direkte rute fra Oslo Lufthavn til Bangkok Suvarnabhumi Airport. Første flyvning er programsat til 2. november 2023, og der bliver flyvninger fra den norske hovedstadslufthavn hver torsdag og lørdag i vintertrafikprogrammet.

Der bliver afgang på rutenummer N091 fra Oslo klokken 16.10 med ankomst i Bangkok den efterfølgende dag klokken 10.15 lokal tid. Returflyvningerne på rutenummer N092 finder sted hver fredag og søndag, og der flyves fra Bangkok klokken 12.30 med ankomst i Oslo klokken 19.30.

Det fremgår desuden af bookingsystemet hos Norse Atlantic Airways, at åbningen af ruten sker med forbehold for myndighedernes godkendelse. Ruten til Bangkok vil være den første asiatiske rute fra Norse.

”Vi er glade for at kunne introducere Bangkok som vores første destination fra Oslo til Asien. Bangkok har været en meget eftertragtet destination på vores kunders ønskeliste, og i dag kan vi opfylde dette ønske. Denne populære og solrige langdistancedestination er en favorit blandt fritidsrejsende, der søger varmere temperaturer og en imødekommende kultur – uanset om de besøger de mange fascinerende byer eller de billedskønne strande,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef i Norse Atlantic Airways.

Bangkok-ruter åbner inden for fire dage
Dermed påbegynder Norse Atlantic Airways og SAS flyvninger til Bangkok inden for fire dage af hinanden i vintertrafikprogrammet 2023/24, da SAS-ruten åbner 30. oktober 2023. SAS vil flyve til Bangkok på mandage, onsdage og fredage – og dermed ikke samme dage som Norse. Der flyves som nævnt fra Københavns Lufthavn.

Mens SAS vil benytte 300-sæders Airbus A350-900 til natflyvninger i begge retninger, vil Norse benytte Boeing 787-9 Dreamliner fra Oslo Lufthavn. Flytypen har hos det norske flyselskab plads til i alt 338 passagerer – herunder 56 på Premium Economy og 282 på Economy Class.

Til sammenligning er der på A350’erne fra SAS plads til 40 passagerer i SAS Business-kabinen, 32 i SAS Plus og 228 passagerer i SAS Go.

Åbner tre nye ruter til Caribien
Foruden den nye rute fra Oslo til Bangkok er Norse Atlantic Airways også klar med tre nye ruter den modsatte vej fra den norske hovedstad.

Norse oplyser således, at det fra begyndelsen af vintertrafikprogrammet 2023/24 vil åbne ruter fra London Gatwick til Bridgetown (Barbados), Kingston (Jamaica) samt Montego Bay (Jamaica). De tre destinationer er Norses første i Caribien.

Fra 29. oktober 2023 flyves der til Bridgetown (syv ugentlige afgange) og Montego Bay (fire ugentlige afgange), mens ruten til Kingston (tre ugentlige afgange) åbner 31. oktober.

I pressemeddelelsen omkring den nye Norse-rute til Bangkok fortæller Bjørn Tore Larsen desuden, at han ser frem til, at flyselskabet snart vil lancere andre solrige vinterdestinationer fra Oslo Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Norse ind på endnu en konkurrenceudsat rute

Norse-underskud på 3,36 millioner kroner om dagen

SAS åbner rute fra København til Bangkok