Estonian åbner fra Örebro til København

Der bliver atter flyforbindelse mellem Örebro og København, når Estonian Air til oktober vil flyve to gange dagligt på ruten. Ifølge Estonian Air bliver der code-share samarbejde med SAS.

Et opsigtsvækkende samarbejde er kommet i stand mellem Estonian Air og Örebro Airport, der er ejet af Region Örebro samt Örebro, Kumla og Karlskoga kommuner.

Lufthavnen og dens ejere har indgået en treårig kontrakt om betjening af en flyrute til København med start den 26. oktober. Ruten er blevet til med et årligt driftstilskud på seks mio. svenske kroner fra ejerne.

“Rutetrafik til Europa og derfra videre ud i verden er vigtig for områdets udvikling. Med denne rute kommer verden tættere på Örebro, og Örebro kommer tættere på verden,“ siger Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) på vegne af Region Örebro.

Ruten til København vil blive betjent med CRJ700-fly med plads til 72 passagerer, og der vil blive to rundture på hverdage samt en returflyvning på søndage. Ifølge Estonian Air vil der blive etableret en codeshare-aftale med SAS, således at ruten også kan bookes i SAS´ salgskanaler.

Begejstret erhvervsliv
Hos erhvervslivet i Örebro, er der ikke uventet begejstring over, at der atter kommer ruteforbindelse til København.

“Vi er overordentligt glade for det her. Da vore rejsende i dag rejser udenlands via Arlanda, kan vi reducere rejsetiden betydeligt. Der bliver også en øget sikkerhed for vores medarbejdere, der ikke skal tilbringe så mange timer på vejene,“ siger administrerende direktør Andreas Nordbrandt fra Atlas Copco, der har 1.600 ansatte i Örebro-regionen.

Der har ikke været flyforbindelse mellem Örebro og København siden sommeren 2013, hvor svenske NextJet fløj to gange dagligt med et SAAB 340-fly med plads til 32 personer.

Skal også flyve svensk indenrigs
Estonian Air har endnu ikke modtaget det fly, der skal betjene ruten. Det sker først midt i september måned, når det første af to CRJ700-fly bliver en del af flåden. I forvejen råder Estonian Air over tre CRJ900-fly og tre Embraer E-175, som skal returneres. Sidstnævnte skal efter planen returneres til producenten, når CRJ700-flyene kommer ind.

Hos Estonian Air bekræfter man, at der er indgået en treårig aftale om betjening af ruten frem til den 25. oktober 2018. Den nye rute understøtter den del af selskabets strategi, der handler om at levere kapacitet til andre operatører.

“Den nye aftale er et supplement til vores rolle som leverandør af flykapacitet, hvilket bidrager til profitabilitet og bæredygtige operationer. Dermed kan vi fastholde vores kerneforretning, der handler om at sikre direkte flyforbindelse til strategisk vigtige destinationer for Estland i dag og i fremtiden,“ siger Indrek Randveer, der er driftsdirektør i Estonian Air.

Udover ruten fra Örebro til København vil Estonian Air den 24. oktober flyve på ruten fra Gallivare via Arvidsjaur til Arlanda. Denne rute er sikret på en fireårig aftale og skal betjenes med CRJ900-fly.

Estonian Air ledes af svenske Jan Palmér, der også en kort overgang var administrerende direktør i Cimber Sterling.