Airbus A380 fra Etihad Airways. Foto: @ Thorbjorn Sund, Danish Aviation Photo

Etihad-piloter får intern kritik for stormlanding

Chef for pilottræning i Etihad Airways er stærkt utilfreds med piloters spektakulære landing i stærk sidevind i London Heathrow.

Millioner af mennesker verden over har via YouTube eller andre medier set den opsigtsvækkende video, hvor en Airbus A380 fra selskabet Etihad Airways lander i London Heathrow-lufthavnen i kraftig sidevind midt under stormen Dennis.

I videoen ser man, hvordan Etihad-piloterne i verdens største passagerfly kæmper med vinden og lander nærmest vinkelret i forhold til banen i Heathrow og først får rettet flyet op, efter at have sat nogle af de 20 hjul på flyets centrale landingsstel i banen.

Piloterne på flyet har både etablerede medier og i kommentarfelter på nettet fået ros for at være dygtige til at lande det store fly under så vanskelige omstændigheder.

”Ikke hvad vi ønsker at se”
Hos piloternes arbejdsgiver – Etihad Airlines – har man dog ikke helt samme opfattelse af situationen, som udspillede sig lørdag den 15. februar 2020.

En lækket, intern besked fra Etihads egen pilotuddannelsesafdeling viser, at flyselskabet absolut ikke var imponeret over piloternes håndtering af landingen i London Heathrow. Det skriver luftfartsmediet Paddle your own Kanoo.

”Du har måske set en video i denne uge af en af ​​vores A380ere, der lander i en stærk sidevind i London,” skriver en af Etihads chefer for pilottræning i den interne besked til selskabets piloter.

”Oprindeligt blev landingen af ​​nogle betragtet som en ’mesterlig landing’. Den officielle opfattelse i træningsafdelingen er enkel – DETTE ER IKKE, HVAD VI ØNSKER AT SE,” skriver Etihad-chefen, som understreger alvoren ved at benytte store bogstaver.

”Lad os lære vores piloter at arbejde sikkert, selv om det betyder ændring af en mission,” hedder det blandt andet videre i den interne besked.

Kritik i pilotforum
I et webforum for piloter på nettet PPRuNe (Professional Pilots Rumour Network) er kommentarerne til den spektakulære landing også i overvejende grad negative. Det er dog ikke kun piloter, der kommenterer landingen på dette webforum.

Stormen Dennis medførte i weekenden en række aflysninger og forsinkelser i flytrafikken i Storbritannien – blandt andet i London Heathrow-lufthavnen, hvor omkring 60 procent af flytrafikken blev påvirket.

 

Relaterede artikler:

Nervepirrende A380-landing går verden rundt

A380-fly landede i tre forsøg

A380 beskadiget af kraftig haglstorm