EU spørger om forbudte væsker

EU-Kommissionen vil vide hvilke forbudte væsker flypassagerer kunne tænke sig var tilladt i håndbagagen. Der er dog ikke planer om at ændre væskereglerne, understreger kommissionen.

I en periode på mere end to måneder indsamler EU-Kommissionen lige nu flypassagerers erfaringer med at medbringe væsker i håndbagagen på flyrejser. I en stor spørgeundersøgelse ønsker kommissionen desuden at høre hvilke væsker passagererne kunne ønske sig at medbringe i fremtiden.

Undersøgelsen er sat i søen fordi EU-Kommissionen gerne vil se på hvordan flysikkerheden kan forbedres og hvordan væsker i fremtiden kan medbringes på flyrejser. Ny teknologi, der bedre kan screene væsker, er ved at se dagens lys. Udstyret testes i flere lufthavne for at give en forståelse af hvordan det vil kunne påvirke den fremtidige passageroplevelse og lufthavnsdrift.

EU-Kommissionen kunne derfor godt tænke sig at høre hvilke væsker passagererne kunne tænke sig at medbringe, hvis de måtte. Desuden spørges der til hvilke væsker, der ville være vigtigst at medbringe, hvis det var tilladt at tage mere end 100 milliliter med af hver væske. Og endelig så vil EU-Kommissionen gerne vide hvor meget længere tid man er parat til at stå i kø, hvis muligheden for at medbringe større mængder væsker betyder, at væskerne skal tages op af tasken og undersøges separat i lufthavnenes sikkerhedskontrol.

Ikke planer om regelændring
Kommissionen understreger dog samtidig, at der ikke er nogle aktuelle planer om at ændre de eksisterende væskeregler, som gælder i alle lufthavne i de 28 EU-lande. Reglerne siger, at det kun er tilladt at medbringe mindre end 100 milliliter af en væske i håndbagagen, og at væsken skal ligge i en gennemsigtig ét-liters plasticpose.

Det er muligt at deltage i undersøgelsen og give sin mening til kende frem til den 31. august på denne hjemmeside.

 

 

Relaterede artikler:

Lempelse af væskeregler starter med skærpelse