Airbus A321-200 fra Vueling i Københavns Lufthavn. (Foto: Gestur Gislason)

Februar var første “sommerdag” i CPH

Lidt flere end 106.000 passagerer rejste gennem Københavns Lufthavn i februar, og det svarer til antallet på en enkelt travl sommerdag. Det er kun fem procent af passagererne i sidste års februar.

I sommeren 2019 var der omkring 35 rejsedage i Københavns Lufthavn, hvor flere end 100.000 passagerer gik gennem terminalerne.

Det var bestemt ikke tilfældet i årets råkolde februar måned, hvor samlet 106.139 passagerer  blev registreret i CPH’s statstikker fordelt på 2.841 flyoperationer, hvilket svarer til i gennemsnit 37 passagerer på hvert afgående og ankommende fly. Passagertallet i februar svarer således til en travl sommerdag i Københavns Lufthavn før coronakrisen.

Det er samtidig en understregning af, at den internationale flytrafik i Københavns Lufthavn er helt i knæ næsten 12 måneder efter, at Danmark blev lukket ned sidste forår. Det var nemlig kun 81.007 af passagererne, der var ombord på internationale fly til og fra CPH, mens næsten 24 procent af passagererne fordelte sig på de eneste to aktive indenrigsruter til henholdsvis Aalborg og Bornholm.

”Verden er reelt lukket helt ned, og det er i dag kun de allermest nødvendige familie- og erhvervsrejser, der gennemføres. For et år siden var der omkring 675 flyvninger dagligt i februar, mens vi i år havde omkring 100 afgange og ankomster – og det med fly hvor to tredjedele af sæderne var tomme,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Nye Spanien-ruter
Selvom trafiktallene i februar var ekstremt lave med en passagertilbagegang på 94,7 procent i forhold til samme måned året før – der godt nok indeholdt 29 dage – så er der alligevel optimisme at spore.

Udrulningen af vaccinationerne begynder at tage fart, et digitalt coronapas er under udvikling, og flyselskaberne annoncerer løbende øget kapacitet i sommerens trafikprogram.

Senest har det spanske lavprisselskab Vueling annonceret tre nye ruter fra København til henholdsvis Alicante, Barcelona og Málaga, ligesom Ryanair har tilføjet en ny rute til Palma de Mallorca.

”Hvis man ser på flyselskabernes hjemmesider, er der masser af rejsemål at vælge i mellem i løbet af foråret og sommeren – både til storby og strand i for eksempel Spanien, Grækenland, Italien, Kroatien og Frankrig. Men alt afhænger naturligvis af om det er sundhedsmæssigt forsvarligt, og om rejserestriktionerne i Danmark og resten af verden bliver lempet. Men lysten til at rejse ud i verden, den er der,” understreger Peter Krogsgaard.

 

Relaterede artikler:

Mallorca bliver ny Ryanair-destination fra CPH

Vueling lancerer seks nye danske ruter

CPH tabte 50 års trafikfremgang på blot 10 måneder