Finnair åbner fra Billund til Helsinki

Fra april næste år er der atter direkte flyforbindelse mellem Billund og Helsinki, når Finnair etablerer en rute til Danmarks næststørste lufthavn.

Der har ikke været direkte flyforbindelse mellem Jylland og Helsinki siden januar 2012. Men nu er ventetiden for det vestdanske marked overstået, idet Finnair etablerer en rute fra Billund til Helsinki med start den 4. april 2016.

Der flyves dagligt på den nye rute fordelt på middagsafgange kl. 12.10 på mandage, onsdage, fredage og søndage, mens der de øvrige tre dage flyves kl. 20.10.

Der benyttes fly af typen Embraer E-170 og E-190, der har plads til henholdsvis 76 og 100 passagerer. Flyene opereres af Finnairs datterselskab Norra, der også hedder Nordic Regional Airlines.

“Vi glæder os meget over Finnairs nyhed i dag, da vi har arbejdet længe på at få en direkte forbindelse til den finske hovedstad. Fra Finnairs base i Helsinki er der også gode muligheder for at komme hurtigt videre til det østlige Europa og Asien, hvilket vil komme erhvervslivet i hele Vestdanmark til gode,“ siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

Genvej til Asien
Finnair flyver i dag til 15 asiatiske destinationer, og der vil således kunne etableres attraktive one-stop forbindelser til Kina, Korea, Japan, Singapore, Vietnam, Indien og Thailand.

“Vi har set et stort behov i Jylland for Finnairs direkte rute til Helsinki og smidig adgang til Finnairs genveje til Asien. Jeg er virkelig glad for, at Vestdanmark nu også kan få glæde af den stigende efterspørgsel efter vores stærke og hurtige rutenetværk til Asien, og vi har store forventninger til den nye rute,“ siger Robert Öhrnberg, der er landechef for Finnair i Danmark.

Sun-Air fløj i en årrække mellem Billund og Helsinki i et codeshare-samarbejde med Finnair. Billund-selskabet havde svært ved at få økonomi i ruten og flyttede den i marts 2011 længere nordpå til Aarhus Lufthavn. Her havde ruten en levetid på 10 måneder, hvorefter den måtte lukke i midten af januar 2012.