(Foto: Finnair)

Finnair annoncerer nye Asien-ruter

Finnair kommer sandsynligvis snart til at udvide sit udvalg af Asien-ruter. Mongoliet, Fillippinerne og Indonesien kan være på plakaten.

Finnairs fintmaskede net af langdistanceruter fra Finland til Asien bliver næste sommer sandsynligvis endnu tættere. Det er i hvert fald forventningen fra den statsejede finske lufthavnsoperatør Finavia.

Finavia’s chef for ruteudvikling, Timo Jarvela, siger til det internationale luftfartsmagasin Flightglobal, at han forventer, at Finnair inden for de kommende måneder annoncerer nye langdistanceruter til opstart i foråret og sommeren 2016.

Finnair, som den finske stat ejer hovedparten af, modtager de første fire nye Airbus A350XWB-fly senere i år. Og det er det faktum, som får Finavias Timo Jarvela til at forudse, at Finnair snart vil annoncere nye ruter til det Asien, som Finnair i forvejen har omkring 15 ruter til.

Ruteudviklingschefen skyder sandsynligvis ikke helt ved siden af. Finnair har nemlig åbning af nye langdistanceruter stående højt på dagsordenen.

“Vi forventer at åbne ruter tilen eller to nye Asien-destinationer om året frem til år 2020,“ forklarede Robert Gustavsson, der er Finnairs Country Manager i Danmark, i marts 2013 til CHECK-IN.dk.

Jorden er rund
Det finske flyselskab har i den grad udnyttet af jorden er rund, og at den korteste vej mellem Asien og Europa netop går via Finland.En transfertid på blot 35 minutter i Helsinki-Vantaa Airport forstærker samtidig det væsentligste salgsparameter, der handler om kort rejsetid.

De fire nye Airbus A350XWB-fly vil blive sat ind på fire eksisterende ruter til Beijing, Bangkok, Hong Kong og Shanghai. Det vil frigøre en række af selskabets Airbus A340-fly og Airbus A330-fly.

Bangalore og Mongoliet
Og hvor kunne Finnair så tænkes at åbne nye ruter til?

Allerede for to år siden satte Finnair navn på de mulige destinationer i Asien, som selskabet har i kikkerten. Ikke færre end 15 destinationer i otte lande ligger i den pipeline, hvor BRIK-landene Kina og Indien dominerer. Destinationerne er følgende:

Filippinerne: Manila
Indien: Mumbai, Chennai og Bangalore i Indien
Indonesien: Jakarta
Japan: Fukuoka og Sapporo
Kina: Kunming, Changsha, Hangzhou og Tinajin
Malaysia: Kuala Lumpur
Mongoliet: Ulan Bator
Sydkorea: Pusan

Det er ikke nødvendigvis alle ruter, der bliver helårsruter. Det er heller ikke tilfældet med de seneste ruteåbninger.