Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Finnair annoncerer rute fra København til Doha

I slutningen af året åbner Finnair nye ruter til Doha fra Helsinki, Stockholm og København i samarbejde med Qatar Airways. Der flyves dagligt med Airbus A330 fra alle tre lufthavne.

Finnair bebudede for nyligt, at selskabet bliver nødt til at ændre strategi, da det asiatiske marked stadig er ramt af COVID-19-restriktioner samt overflyvningsforbuddet over Rusland.

Nu vælger det finske oneworld-selskabet at etablere nye ruter til Doha fra København, Stockholm og Helsinki. I løbet af november og december vil Finnair påbegynde daglige flyvninger fra samtlige tre nordiske lufthavne til Hamad International Airport i Doha, der er base for Qatar Airways.

Der flyves med Finnairs nyligt opgraderede Airbus A330-300 med det nye Premium Economy-produkt samt opgraderede Business- og Economy Class-kabiner. Fra København er der afgang kl. 15.15 og mem ankomst kl. 23.30 i Doha, og returflyvningen fra Hamad International Airport finder sted kl. 08.15, mens ankomsten i CPH er scheduleret til kl. 13.10.

Flyvningerne er tilrettelagt i et nyt og meget tæt samarbejde med Qatar Airways, og de to parter undersøger i øjeblikket mulighederne for at flyve fra flere andre europæiske destinationer til Doha. Samtlige flyvninger opereres i et omfattende codeshare-samarbejde mellem de to flyselskaber, der begge er medlemmer af oneworld.

Grundlag for ekspansion i Norden
I det kommende vintertrafikprogram flyver Qatar Airways dobbelt dagligt fra København til Doha, mens der er henholdsvis fire og tre ugentlige afgange fra Stockholm og Helsinki. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om de nye Finnair-frekvenser bliver i tillæg til Qatar Airways’ nordiske trafikprogram.

“Vi er glade for at udvide vores samarbejde med vores oneworld-partner Qatar Airways, der tilbyder nye forbindelser mellem Doha og de tre nordiske hovedstæder. Dohas rolle som internationalt knudepunkt vokser, og Qatar Airways har omfattende forbindelser fra Doha og frem til for eksempel Australasien, Mellemøsten og Afrika,” siger Topi Manner, koncernchef i Finnair. 

Samtidig bebuder Akbar Al Baker, koncernchef i Qatar Airways, at det nye samarbejde er grundlaget for den kommende vækst i Norden.

“Snart vil Doha være oneworld-hub, der bringer flere flyselskabspartnere sammen end nogensinde før. Med denne codeshare-aftale vil rejsende fra Norden fortsat have fremragende forbindelse til Doha med Finnair og videre med Qatar Airways til attraktive fritids- og vigtige forretningsdestinationer,” lyder det fra Akbar Al Baker.

 

Relaterede artikler:

Finnair genstarter rute til Guangzhou

Finnair tvunget til at ændre strategi

Finnair vil flyve til 15 interkontinentale destinationer