Finnair vil flyve til 15 interkontinentale destinationer

I det kommende vintertrafikprogram 2022/23 vil Finnair tilbyde flyvninger fra Helsinki og Stockholm til samlet 15 destinationer fordelt på Asien og Nordamerika.

Finnair har været hårdt ramt af coronapandemien, og senest er også Ruslands invasion af Ukraine en stor udfordring for selskabet.

Fortsatte coronarestriktioner i Japan og Kina og et lukket russisk luftrum har betydet en stor nedgang i antallet af frekvenser østover. Der er dog optimisme at spore hos Finnair, der netop har lanceret deres trafikprogram for vinteren 2022/23.

Finnair vil flyve til i alt 10 asiatiske destinationer og fem amerikanske destinationer fra basen i Helsinki Lufthavn. Vintertrafikprogrammet træder i kraft i slutningen af oktober 2022.

”Vi er glade for at se, at rejseaktiviteten kommer sig i et hurtigt tempo, og vores vinternetværk imødekommer både forretnings- og fritidsrejsendes behov,” siger Ole Orvér, kommerciel direktør hos Finnair.

Fortsat fem ruter fra Arlanda
Fra Helsinki Lufthavn bliver der i den kommende vinter tilbudt daglige flyvninger til New York-JFK, tre ugentlige afgange til Los Angeles og Miami samt fire ugentlige flyvninger til henholdsvis Dallas Fort-Worth og Chicago O’Hare.

Finnairs asiatiske rutenet fra Helsinki vil omfatte daglige afgange til Delhi, Singapore, Seoul og Tokyo Narita. Herudover vil selskabet også have fire afgange om ugen til Mumbai, syv gange om ugen til Hongkong og én ugentlig flyvning til Shanghai. Til Bangkok vil Finnair kunne tilbyde op til 14 ugentlige afgange, mens der bliver tre og to frekvenser til henholdsvis Phuket og Krabi.

Rutetilbuddet fra Stockholm Arlanda vil i vintertrafikprogrammet for 2022/23 omfatte tre ugentlige flyvninger til både New York-JFK, Los Angeles og Miami. Til både Bangkok og Phuket vil Finnair tilbyde to ugentlige frekvenser.

Den nye Premium Economy hos Finnair og de fornyede langdistancekabiner vil være tilgængelig på alle afgange til og fra New York til både Helsinki Lufthavn og Stockholm Arlanda.

Forlænger suspension af flere japanske ruter
Fra basen i Helsinki vil Finnair tilbyde ruter til 62 europæiske destinationer i den kommende vinter, og det finske selskab vil derfor i alt kunne tilbyde 77 destinationer i årets koldeste måneder.

Som følge af lukningen af russisk luftrum vil Finnair fortsat suspendere afgange i vintertrafikprogrammet. Der er tale om ruterne til Tokyo Haneda, Nagoya, Osaka og Sapporo.

Det reducerede interkontinentale trafikprogram har resulteret i, at Finnair i øjeblikket ikke har brug for samtlige 25 langdistancefly. Selskabet råder over 17 Airbus A350-900 og otte Airbus A330-300.

For at reducere antallet af ubenyttede langdistancefly har Finnair – ifølge flightglobal.com – netop indgået en aftale med Lufthansa-datterselskabet Eurowings Discover om wetlease af to A350-900. Flyene skal i drift for det tyske selskab fra 15. maj på ruter fra Frankfurt til Tampa og Las Vegas samt fra München til Las Vegas.

 

Relaterede artikler:

Finnair sender A350’ere på opgave hos Eurowings

Finnair vender tilbage til Mumbai efter 13 år

Finnair suspenderer Asien-ruter over Rusland