Finnair er på 60 procent af 2019-niveauet

I maj havde Finnair 14 procent flere passagerer end i april, men der er stadig lang vej til niveauet fra før coronapandemien. Det finske flyselskab mangler fortsat to ud af fem passagerer.

Passagererne er i de seneste måneder vendt tilbage hos Finnair, men flyselskabet havde uden tvivl gerne set tempoet være højere.

Finnair transporterede i maj 778.300 passagerer, hvilket var 14,4 procent flere end i april i år, hvor 680.300 passagerer fløj med selskabet. I marts var antallet 614.500. Dermed er Finnair på rette vej, men der er stadig et godt stykke op til niveauet fra før coronapandemien.

I maj 2019 rejste i alt 1.295.300 passagerer med Finnair, og dermed er kun 60 procent af passagererne vendt tilbage til det finske flyselskab. Der venter således stadig masser af hårdt arbejde forude for Finnair, der ikke kun har været hårdt ramt af pandemien og konsekvenserne heraf.

Størst udvikling til Nordamerika
Finnair oplyser, at rejserestriktioner som følge af pandemien fortsat havde stor indvirkning på selskabets trafiktal i maj – særligt i de asiatiske tal. Men den seneste udfordring for flyselskabet er lukningen af det russiske luftrum, som blev en realitet i februar som en modreaktion i forbindelse med krigen i Ukraine.

Ruslands lukning af eget luftrum betød, at Finnair måtte justere trafikprogrammet til de asiatiske destinationer. Nogle ruter blev lukket, mens andre ruter blev skåret ned i antallet af frekvenser. Finnair havde dog fortsat stor efterspørgsel på fragt, og derfor fortsatte selskabet med at operere til de fleste asiatiske destinationer på trods af længere flyvetid.

Finnairs samlede sædekapacitet målt i Available Seat Kilometres (ASK) var i maj 2.638 millioner, hvilket var fem procent mere end i april i år. Til sammenligning var antallet af udbudte passagersædekilometer i maj 2019 på i alt 4.181 millioner.

Der er fremgang i passagerantallet til alle flyselskabets markeder, men størst udvikling er der i trafikken til Nordamerika. I maj transporterede Finnair i alt 41.100 passagerer til de nordamerikanske destinationer, hvilket var 6,3 procent mere end i april.

Belægningsgraden hos Finnair i maj landede på 61,8 procent, hvilket var en stigning på 2,3 procentpoint i forhold til april i år.

Har sendt langdistancefly til andre selskaber
Som følge af de reducerede trafikmængder har Finnair truffet en række beslutninger for at finde beskæftigelse til flere af selskabets største flytyper. Der er etableret nye ruter fra Stockholm til USA og Asien samt nye ruter fra Helsinki til henholdsvis Dallas, Seattle og Mumbai.

Finnair har også indgået en aftale med Lufthansa-datterselskabet Eurowings Discover om wetlease af to Airbus A350-900. Flyene kom i produktion for det tyske flyselskab i midten af maj på ruter fra Frankfurt til Tampa og Las Vegas samt fra München til Las Vegas.

Foruden de to A350’ere har Finnair også sendt fire Airbus A321-200 til British Airways på en wetlease-aftale. Flyene skal i hver fire måneder operere på ruter fra London Heathrow til forskellige destinationer i Europa.

 

Relaterede artikler:

Finnair forbereder sig på langvarig Rusland-konflikt

British Airways wetleaser fire fly fra Finnair

Finnair sender A350’ere på opgave hos Eurowings