Menzies Aviation i Københavns Lufthavn. (Foto: Menzies Aviation | PR)

Finnair forlænger med Menzies i Skandinavien

Handlingselskabet Menzies har indgået ny treårig kontrakt med Finnair om handling af fly og passagerer i København og tre andre skandinaviske lufthavne.

Flyselskabet Finnair har fornyet sin kontrakt med handlingselskabet Menzies i Skandinavien efter en udbudsproces. Det fortæller Menzies Aviation i en pressemeddelelse.

Den ny kontrakt gælder fra 1. januar i år og tre år frem. Menzies skal i den periode stå for Finnairs samlede passager- og groundhandlingoperationer samt de-icing i fire lufthavne i Skandinavien – Københavns Lufthavn, Oslo Lufthavn, Stockholm Arlanda Lufthavn og Gøteborg-Landvetter Lufthavn. Opgaven for Menzies omfatter på tværs af de fire lufthavne cirka 7.000 turn-arounds med Finnair-fly om året.

Den nye kontrakt styrker ifølge Menzies det globale handlingselskabs tilstedeværelse på det skandinaviske marked samt det langvarige forhold til Finnair, som omfatter handling i en række lufthavne verden over.

Succesrigt partnerskab
”Vi er meget glade for igen at være blevet valgt som Finnairs foretrukne ground handling partner. Fornyelsen er et vidnesbyrd om det succesrige partnerskab, vi har opbygget med flyselskabet gennem den ensartede service af høj kvalitet, der er leveret af Menzies-medarbejdere gennem årene,” siger Thomas Hoff Andersson, der i september sidste år tiltrådte som direktør for Menzies Aviation i Skandinavien.

”Vi ser frem til at støtte Finnair i takt med, at internationale rejser genvinder tempoet senere på året, og de vækstmuligheder, som dette partnerskab kan medføre,” siger Thomas Hoff Andersson.

Thomas Hoff Andersson kom til Menzies Aviation fra en stilling som Chief Operating Officer i Bangalore International Airport i Indien, og han har tidligere været ansat i over 10 år i Københavns Lufthavn.

Emirates som ny kunde
Menzies har fra årsskiftet også landet Emirates som ny kunde i Københavns Lufthavn, da det mellemøstlige flyselskab skiftede fra det konkursramte handlingselskab Aviator til Menzies. Emirates har daglige flyvninger mellem København og Dubai.

Menzies øvrige nuværende flyselskabskunder i Københavns Lufthavn omfatter Qatar Airways, Iberia Express, Vueling, Norwegian, British Airways og Czech Airlines.

Handlingselskabet Aviator Airport Services Denmark A/S blev taget under konkursbehandling lige før jul sidste år. Det lykkedes dog 31. december 2020 de tidligere ejere, Aviator Airport Alliance AB, at indgår en aftale med kurator om at overtage boet og videreføre virksomhedens aktiviteter med 150 af de oprindeligt 200 ansatte i Aviator i CPH.

 

Relaterede artikler:

Menzies lander Emirates som ny kunde i CPH

Luftfartsprofil bliver Menzies-direktør i Skandinavien

Fremtiden sikret for Aviator i Københavns Lufthavn