En Dash 8-Q400 fra det norske flyselskab Widerøe. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Finnair genåbner ruter i samarbejde med Widerøe

I december genåbner Finnair flere ruter mellem Finland og Norge. Det norske selskab Widerøe kommer til at stå for flyvningerne, men nu skal der flyves med Dash-8-Q400 i stedet for Embraer E190-E2.

Fra 14. december vil Finnair igen vil flyve mellem Helsinki og henholdsvis Bergen og Tromsø i Norge. Ligesom tidligere så deler det finske flyselskab ansvaret for driften af ruterne med Widerøe. 

De to flyselskaber genåbner altså de fælles codeshare-ruter, der har eksisteret siden 2017. Codesharing betyder kort sagt, at et flyselskab kan stå for markedsføring og salg af billetter, mens et andet selskab håndterer flyvningerne.

Det bliver også tilfældet med de to ruter, der har været lagt på is for en tid. Ifølge en pressemeddelelse fra Finnair, så bliver ansvarsfordelingen denne gang den samme som sidst, flyselskabet tilbød flyvninger på ruterne.

Flyves flere gange ugentligt
Det betyder, at Finnair vil stå for markedsføring af ruterne samt salg af billetter, mens norske Widerøe får ansvar for flyvningerne på de genåbnede ruter, der bliver en del af Finnairs vinterprogram såvel som sommerprogrammet næste år. 

I løbet af vinteren og frem til slutningen af marts vil der bliver fløjet fra Bergen til Helsinki onsdag, fredag og lørdag. Fra slutningen af april næste år vil der afgå fly til Bergen dagligt. Ruten mellem Tromsø og Helsinki vil afgå tirsdag, torsdag og lørdag. 

Finnair fortæller desuden, at flyvningerne mellem Finland og Norge vil blive fløjet af et DASH-8 Q400-fly. Flyets passagerer kan gøre brug af flyselskabets såkaldte dual-class-koncept, hvor der kan vælges mellem to forskellige niveauer af service. I maj 2018, da det oprindelige samarbejde blev indledt, var det Widerøes 114-sæder store Embraer E190-E2, der blev benyttet.

Samarbejder også om indenrigsruter i Norge
De to selskaber samarbejder allerede i andre sammenhænge. I september kom det frem, at Finnairs datterselskab Norra havde indgået en aftale med Widerøe, der betyder, at Norra opererer to fly på fem forskellige norske indenrigsruter for flyselskabet. 

Ole Orvér, kommerciel chef hos Finnair, glæder sig over, at flyselskabet nu igen kan tilbyde finske rejsende direkte afgange til Norge i samarbejde med Widerøe. Derudover mener chefen, at genåbningen også kommer flyselskabets norske kunder til gode.  

“Vi er også glade for at kunne tilbyde vores kunder i Norge gode forbindelser til Finnairs netværk i Europa, Asien og USA,” udtaler Ole Orvér.

 

Relaterede artikler:

Widerøe klar med første jetruter

Norra skal flyve for Widerøe

Tail Swapper skal optimere ruteøkonomi hos Finnair