Widerøe Embraer E190-E2 (Grafik: Widerøe)

Widerøe klar med første jetruter

Det norske flyselskab Widerøe skal fra maj 2018 for første gang nogensinde operere med jetfly, og de første ruter går til Finland.

Snart vil det norske regionale flyselskab Widerøe også have jetfly i deres flåde, der hidtil kun har bestået af Bombardiers Dash-8 turboprop-fly, og nu står det klart, at den finske hovedstad Helskinki vil blive destinationen for de første flyvninger.

Til maj 2018 tilbyder Finnair nye ruter fra Helsinki til henholdsvis Bergen og Tromsø. Ruterne vil blive opereret af Widerøe, der indsætter sine nye Embraer E190-E2-fly med 114 sæder. En historisk begivenhed er dermed på trapperne, da det bliver Widerøes første operationer med jetfly.

Widerøe, der indtil 2013 var ejet af SAS, opererer i dag i alt 41 Bombardier Dash-turboprop-fly, hvor alle er produceret i perioden fra 1990 til 2010. Widerøe har ønsket at ekspandere udover operationer med turboprop-fly, og flyselskabet skrev derfor i begyndelsen af 2017 under på en aftale om køb af 15 af de brasilianskbyggede Embraer-fly til en samlet værdi af 6,2 mia. kroner. I første omgang har selskabet bestilt tre fly og derudover er der en købsoption på yderligere 12.

Det regionale norske flyselskab bliver det første i verden til at operere det nye Embraer-fly, og den brasilianske flyproducent har selv ønsket dette. Widerøe modtager det første spritnye fly i marts 2018 med levering af de to næste måneden efter.

Daglige flyvninger fra Bergen
Finnair skal stå for at sælge og markedsføre de nye ruter fra Bergen og Tromsø til Helsinki i en codeshare-aftale med Finnair, og passagererne vil blive tilbudt det finske flyselskabets servicekoncept med to klasser.

Ruten fra Bergen, Norges næststørste by, åbner den 15. maj 2018, og Widerøe vil som operatør have daglige flyvninger med det nye Embraer-fly til den finske hovedstad. Passagerer fra Bergen vil således via Finnairs store rutenetværk få gode forbindelsesmuligheder til Asien og mange andre europæiske destinationer. Finnair vil fortsat tilbyde flyvinger fra Helsinki til Bergen via Stockholm.

Der vil være én ugentlig flyvning mellem Tromsø og Helsinki hver lørdag, og afgangen er tilrettelagt sådan, at passagerer vil have mulighed for at benytte sig af Finnairs asiatiske ruter fra den finske hovedstadslufthavn. Tromsø er med sin geografiske placering 350 kilometer nord for polarcirklen en af Norges smukkeste beliggende byer med arktisk natur og mulighed for at se nordlys, så der vil sikkert komme mange japanske og kinesiske turister via Helsinki.

”De nordiske lande tiltrækker flere og flere rejsende, og vi tror, at vores asiatiske kunder vil sætte pris på disse tilføjelser til vores omfattende netværk. De nye ruter giver også vores kunder i Norge nye forbindelser til vores netværk af 19 asiatiske byer og 100 europæiske destinationer via vores knudepunkt i Helsinki,” siger Juha Järvinen, der er kommerciel koncerndirektør hos Finnair.

 

Relaterede artikler:

Widerøe-jetfly på to norske baser

Widerøe åbner syv nye sæsonruter i Norge

Widerøe køber op til 15 nye jetfly

Widerøe vil bestille op til 10 nye jetfly

Widerøe kigger på nye fly