Piloter i cockpittet på Finnairs A350-900 (Foto: Finnair)

Finnair-piloter skal på midlertidig orlov

Finnair har indstillet samtlige flyvninger til Kina indtil slutningen af marts. Dette betyder, at en række piloter formentlig vil få midlertidig orlov uden løn.

Det vil ikke være muligt at flyve med Finnair til Kina indtil den 28. marts. Ruterne til Beijing Capital Airport, Shanghai, Nanjing, Beijing Daxing og Guangzhou vil være midlertidigt indstillet som følge af coronavirussens udbrud på fastlandet i Kina.

Finnair har samlet set annulleret cirka 200 flyvninger til og fra Kina intil slutningen af marts. Det betyder, at selskabet er kommet i overskud af piloter, og man vil derfor indlede samtaler med 700 langdistancepiloter.

Samtalerne begynder i næste uge og vil sigte mod at måle behovet for, om visse piloter skal på midlertidig orlov uden løn, mens coronavirussen hærger.

“Vi forbereder os på en forlængelse af denne situation. Forhandlingerne begynder i næste uge og vil omfatte diskussion af mulig midlertidig orlov til piloter,” siger Päivyt Tallqvist, pressechef for Finnair, til det finske medie Yle.

Nødt til at evaluere behovet for ansatte
I forbindelse med en regnskabsmeddelelse om resultatet for 2019 skrev Finnair i sidste uge, at coronavirus-udbruddet kun vil have en begrænset effekt på selskabets økonomi i første kvartal af 2020.

Sundhedskrisens økonomiske effekt på Finnair er uændret, lyder det i forbindelse med seneste udtalelse om mulig orlov til selskabets piloter. Finnair understreger, at corona-situationen vurderes løbende.

”Dette (mulige pilot-orlov, red.) er en del af vores overordnede beredskab til en potentiel fortsættelse af situationen. Når vi taler om dette antal flyaflysninger, er vi nødt til at evaluere effekten på vores ressourcebehov for ansatte,” siger Päivyt Tallqvist til Yle.

Mens Finnair har indstillet alle fem Kina-ruter frem til slutningen af marts, vil selskabet dog fortsætte med at operere til Hong Kong. Finnair fortsætter med to daglige afgange indtil den 1. marts, hvorefter selskabet reducerer til én daglig afgang til Hong Kong frem til den 28. marts.

Finnair øger til New York
Den forventede faldende efterspørgsel i rejser til Kina får nu Finnair til at udvide betjeningen af New York-JFK i sommertrafikprogrammet for 2020. I perioden mellem den 4. april og 24. oktober tilføjer selskabet tre ekstra ugentlige afgange på mandage, torsdage og lørdage. Fra den 4. maj bliver der også en ekstra afgang på tirsdage, mens der i perioden fra den 8. juni til 30. august vil blive en ekstra afgang på søndage.

Finnair vil dermed nå op på i alt 12 ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet fra Helsinki til New York-JFK, som selskabet har betjent i over 50 år. De fem ekstra afgange vil primært blive betjent med Airbus A350-900.

I løbet af 2020 vil Finnair have fem transatlantiske ruter – herunder de to helårlige til New York-JFK og Los Angeles samt sæsonruterne til Chicago, San Francisco og Miami.

 

Relaterede artikler:

Finnair: Corona-effekten er beskeden

Stadig Kina-flyvninger med Finnair

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter