En Airbus A350 XWB fra Finnair. (Foto: Airbus | PR)

Finnair reducerer 20 procent af Europa-trafikken

Der bliver en femtedel færre europæiske flyvninger hos Finnair i løbet af april – herunder cirka 50 færre til CPH. Coronakrisen gør, at flyselskabet i alt vil aflyse 2.400 flyvninger.

Coronavirus-krisen fortsætter med at have store konsekvenser for flyselskaberne, der løbende oplever faldende interesse fra kunderne om at købe flybilletter.

I sidste uge meldte Finnair ud, at det aflyser 176 flyvninger til og fra Helsinki i perioden fra 20. til 28. marts – herunder 32 afgange til København og Billund. Tirsdag i denne uge oplyste det finske flyselskab, at det har annulleret cirka 1.400 flyvninger, og nu reducerer selskabet endnu mere.

Den faldende efterspørgsel på billetter bevirker nu, at Finnair reducerer sin europæiske kapacitet med over 20 procent i løbet af april. Det svarer til cirka 2.400 flyvninger, og selskabet indsætter mindre fly på visse ruter baseret på efterspørgslen.

Finnair har på indenrigsnettet besluttet at aflyse alle afgange fra Helsinki til Jyväskylä, Kajaani, Kokkola og Kemi i perioden fra 1. til 30. april. Herudover aflyser selskabet samtlige flyvninger fra Helsinki til Bologna, Stuttgart, Split, Umeå og Venedig mellem 29. marts og 30. april.

Kraftig reduktion til CPH
Foruden de ruter, hvor kapaciteten reduceres til nul, er der i perioden fra 29. marts til 30. april justeringer på en lang række andre ruter til europæiske destinationer – herunder flere skandinaviske.

På ruten til Københavns Lufthavn reducerer Finnair fra normalt 39 ugentlige afgange til 27 ugentlige i løbet af nævnte periode på fire og en halv uge. Det svarer til, at flyselskabet aflyser lidt over 50 afgange fra Helsinki til CPH.

Til Gøteborg reducerer Finnair fra 27 til 14 ugentlige afgange, mens der reduceres til Stockholm-lufthavnene Bromma og Arlanda fra henholdsvis 28 til 17 ugentlige og 55 til 45 ugentlige. De norske ruter til Tromsø, Trondheim og Bergen, der normalt betjenes med henholdsvis tre, fem og syv ugentlige afgange, bliver alle reduceret med én flyvning ugentligt.

Finnairs ruter til Tallinn, Hamborg, Berlin, Bruxelles og de finske destinationer Vaasa, Oulu, Joensuu, Kuopio og Turku er eksempler på andre ruter, hvor det finske selskab reducerer kapaciteten i større eller mindre grad.

Finnair oplyser, at man vil meddele de berørte passagerer direkte. Kunderne kan derefter enten søge om fuld refusion af billetten eller foretage gratis ombooking af allerede bestilte rejser frem til den 30. november 2020.

 

Relaterede artikler:

Passagerfremgang hos SAS, Finnair og Icelandair

Flyaflysninger stiger eksplosivt

Finnair-piloter skal på midlertidig orlov