Finnair vil sætte yderligere fart på væksten

Finnair har fået bestyrelsens godkendelse til at øge væksten. Selskabet varsler nye ruter eller flere frekvenser til Asien og Nordamerika.

Det er lutter positive meldinger, der er strømmet ud fra Finnairs hovedkvarter gennem det seneste års tid. Det fortsatte torsdag, da det finske flyselskab kunne offentliggøre regnskabet for årets første kvartal. Her blev driftsunderskuddet næsten halveret fra 28,4 til 15,3 mio. euro, eller godt 115 mio. kroner.

At der er røde tal, er der ikke noget alarmerende i, idet årets første kvartal traditionelt er det svageste, og hvor der er tradition for underskud. Toplinjen blev øget med 2,9 procent til 536,4 mio. euro, hvilket svarer til næsten 1,8 mia. kroner.

“Vi opnåede en betydelig forbedring af vores resultat for det første kvartal, som typisk er det svageste for hele året. Selvom resultater stadig viser et tab, er det værd at notere sig, at seneste kvartal var det sjette i træk, hvor vi forbedrede resultatet i forhold til perioden året før. Vores driftsresultat var et minus på 15,3 millioner euro, hvilket repræsenterer en forbedring på godt 13 millioner euro sammenlignet med året før,” siger Finnairs koncernchef Pekka Vauramo i en pressemeddelelse.

Finnair siger i forhold til markedsudsigterne, at der er fornyet usikkerhed om passager- og fragtudviklingen i selskabets hovedmarkeder. Men selskabet fastholder forventningerne til en kapacitetsvækst på otte procent, mens trafikvæksten forventes at udvikle sig noget svagere.

Bestyrelsen godkender accelereret vækst
I forbindelse med offentliggørelsen og godkendelsen af årets første kvartalsrapport har bestyrelsen i Finnair været samlet for at revurdere strategien for fokusområderne fra 2016 til 2018. En bestyrelsesbeslutning kan sætte mere fart på den vækst, som selskabet er inde i.

“Væksten kan accelereres, hvis markedsvilkårene fortsætter med at være gunstige. Finnar forventer at indsætte denne ekstra kapacitet på nye ruter eller flere frekvenser på de eksisterende langdistanceruter til Asien og Nordamerika,” hedder det således i en pressemeddelelse fra det finske flyselskab.

Finnair har indtil videre modtaget det første fem af 19 helt nye Airbus A350-900 fly, og yderligere to fly kommer til i løbet af sommeren. Disse fly skal supplere selskabets otte A330-fly og samtidig erstatte de ældre A340-fly, hvor Finnair sidste år havde syv, mens to allerede er taget ud af drift.

Beslutningen om at accelerere væksten betyder også øget beskæftigelse i Finnair. Sidste år annoncerede selskabet, at der fra 2015 til 2020 skulle ansættes 1.000 nye flyvende medarbejdere, og det første 500 er allerede på plads. De reviderede estimater fra 2016 til 2018 lyder nu på 900 piloter og kabineansatte udover de 500, der allerede er ansat.

Relaterede artikler:

Flere Airbus-fly til Finnair

Finnair runder 10 mio. passagerer

Finnair klar til masseansættelser

Finnair: Starten på næste fase

Nye fly skal genrejse Finnair