Finnair skruer op for Billund-rute fra start

Interessen for Finnairs nye rute mellem Billund og Helsinki er så stor, at selskabet tre måneder før åbningen har valgt at starte med større fly end ellers planlagt.

Der er egentlig næsten tre måneder til Finnair åbner sin nye rute mellem Billund og Helsinki. Og den henvender sig især til forretningsrejsende, som normalt booker tæt på afgang. Interessen for den nye rute har dog vist sig allerede nu at være så stor, at Finnair har besluttet at starte ud med et større fly end oprindeligt planlagt.

Når ruten åbner den 4. april vil det således være med et Embraer 190 med plads til 100 passagerer og ikke Embraer 170 med plads til 76 passagerer, sådan som det ellers var planen. Det svarer til en øgning af kapaciteten med 31,5 procent.

Finnair ser frem til at imødekomme den popularitet, de allerede har mødt fra jyske firmaer og rejsebureauer.

”Feedback fra jyske selskaber og rejsebureauer har været utrolig positiv, efter at vi annoncerede åbningen af ruten fra Billund til Helsinki. Så jeg er virkelig glad for, at vi allerede nu kan øge vores kapacitet på ruten. Det er også en nytårsgave til mig,” siger chefen for Finnair Danmark, Robert Öhrnberg.

Attraktive one-stop forbindelser
Der flyves dagligt på den nye rute fordelt på middagsafgange fra Billund kl. 12.10 på mandage, onsdage, fredage og søndage, mens der de øvrige tre dage flyves kl. 20.10. Finnair flyver i dag til omkring 15 asiatiske destinationer, og der vil således kunne etableres attraktive one-stop forbindelser til Kina, Korea, Japan, Singapore, Vietnam, Indien og Thailand.

Sun-Air fløj i en årrække mellem Billund og Helsinki i et codeshare-samarbejde med Finnair. Billund-selskabet havde svært ved at få økonomi i ruten og flyttede den i marts 2011 længere nordpå til Aarhus Lufthavn. Her havde ruten en levetid på 10 måneder, hvorefter den måtte lukke i midten af januar 2012.

Smutvej til Asien
Ved siden af oprustningen i Billund, så øger Finnair på ruten fra København til Helsinki med to ekstra flyvninger på mandage og fredage i sommersæsonen fra 20. juni til 12. august i år.

”Vi øger antallet af sæder med 6.000 i sommersæsonen 2016 i forhold til 2015, og det skyldes både større fly og de nye afgange, så flere danskere kan tage smutvejen til Asien eller en tur til Finland,” siger Robert Öhrnberg.