Flykaptajn hos Finnair (Arkivfoto, Finnair)

Finnair varsler aflysninger

En strid om en ny overenskomst mellem Finnair og selskabets piloter, betyder at der kan komme aflysninger, da piloterne ikke må tage ekstra vagter.

Den kollektive overenskomst mellem Finnair og selskabets piloter organiseret i Finnish Pilots Association udløb den 15. november, og en ny aftale er endnu ikke på plads. Det har givet nogle udfordringer, der kan afstedkomme aflysninger i den kommende tid.

Således har den finske pilotfagforening pålagt sine medlemmer ansat i Finnair, at man ikke må tage ekstra vagter eller bytte vagter i tilfælde af sygdom hos kollegerne. Det giver nogle operationelle udfordringer hos Finnair.

Dette ekstraordinære pres fra Finnish Pilots Association kommer samtidig med, at det finske flyselskab er i gang med at omskole et stort antal piloter til de nye A350-fly. En proces der har betydet midlertidig lukning af ruten til Chongquing i Kina samt reduktion af frekvenser på andre ruter, så længe uddannelsesforløbet er i gang.

“Finnar kan blive nødt til at aflyse en flyvning, hvis en pilot bliver syg, og der ikke er nok stand-by piloter og piloter i ledelsesroller til at overtage vagten,” præciserer Finnair i en pressemeddelelse.

Aflyste langdistanceflyvning
Finnair måtte i søndags aflyse en langdistanceflyvning som følge af aktionen fra den finske pilotforening, og selskabet har planer om at indleje et fly med besætninger for at kunne undgå aflysninger på de europæiske ruter.

Foreløbigt vil Finnairs passagerer blive tilbudt at ombooke rejsen uden omkostninger, hvis en flyvning bliver aflyst. Det skal i givet fald ske i perioden fra den 28. november til den 21. december og igen fra 1. januar til 30. juni næste år. Det vil også være muligt for passagererne at få pengene tilbage for de købte billetter.

“Vi beklager meget den ulejlighed og de bekymringer, som disse aflysninger vil påføre vores passagerer, Vi gør alt, hvad der er muligt for at finde de bedste alternative flyforbindelser til de berørte kunder. Forhandlingerne fortsætter, og jeg håber, at vi snart kan nå en aftale med Finnish Pilots Association, så vi kan genoptage et normalt trafikprogram,” siger Jakko Schildt, der er koncerndriftsdirektør hos Finnair.

 

Relaterede artikler:

Finnair sætter Kina-rute på pause i fire måneder

Jet Time skal flyve for Finnair

Finnair vil ansætte 200 nye piloter

Finnair øger flåde med fire A321-fly

Finnair klar til masseansættelser