Airbus A350-900 fra Finnair. (Foto: Markus Mainka | Shutterstock)

Finnair vender tilbage til Mumbai efter 13 år

I løbet af sommeren tilføjer Finnair endnu en asiatisk destination på rutekortet. Lukningen af Ruslands luftrum betyder dog, at størstedelen af selskabets flyvninger til Japan suspenderes.

Krigen i Ukraine har blandt andet haft den konsekvens, at Rusland har lukket luftrummet for flyselskaber fra 36 lande. Lukningen har blandt andet ramt oneworld-flyselskabet Finnair, som har måtte justere på nogle af selskabets Asien-flyvninger, så de i stedet flyves via Mongoliet og Kina.

Det har betydet en længere flyvetid mellem Helsinki og destinationerne i Asien, der historisk set har været og fortsat er et vigtigt marked for Finnair, og det resulterer nu i, at der foretages flere ændringer i selskabets sommertrafikprogram.

Finnair oplyser, at selskabet har suspenderet en del af flyvningerne til Japan i løbet af sommeren i år, selvom det oprindeligt var planen, at flyselskabet skulle betjene Narita- og Haneda-lufthavnene i Tokyo samt byerne Osaka, Nagoya, Sapporo og Fukuoka med i alt 40 ugentligt flyvninger. Yderligere udskyder selskabet også starten på den nye rute til Busan i Sydkorea.

Finnair opretholder dog fortsat driften til flere destinationer i regionen. Det drejer sig om daglige flyvninger til Bangkok, New Delhi, Singapore og Tokyo. I tillæg hertil vil selskabet to gange ugentligt flyve til Seoul i Sydkorea, og så tilføjes en helt ny destination til rutekortet.

Tre ugentlige afgange til indisk storby
Som en del af det reviderede trafikprogram vil Finnair i den kommende sommer flyve til en ny destination i Indien. Valget er faldet på storbyen Mumbai, der vil blive befløjet tre gange ugentligt i løbet af sommeren i år. Ruten har Finnair dog tidligere haft i trafikprogrammet i en kort periode 2008.

Finnair har en lang historie med flyvninger til Indien, da selskabet blandt andet i 25 år fløj mellem Helsinki og byen Goa. Den rute blev lukket i februar 2019, fordi der var ”svag efterspørgsel” på destinationen blandt flyselskabets kunder. Finnair flyver fortsat til New Delhi, der har været betjent siden 2007.

Selskabet oplyser desuden, at opstarten på flyvninger til den amerikanske by Dallas Fort Worth er blevet udskudt. I november sidste år lød meldingen, at driften på ruten skulle sættes i gang den 7. februar, men beskeden fra flyselskaber er nu, at flyvningerne i stedet starter den 27. marts. I tillæg hertil vil selskabet fra den 1. juni i år tre gange ugentligt flyve til Seattle.

300 daglige flyvninger
Ifølge Finnair betyder ændringerne, at selskabet i årets sommertrafikprogram i alt vil betjene 70 destinationer i Europa, fem i Nordamerika samt otte i Asien. Det til trods for at Ruslands lukning af luftrummet påvirker driften hos flyselskabet. Det fortæller selskabets kommercielle direktør Ole Orvér.

“I løbet af sommeren øger vi antallet af flyvninger til over 300 dagligt. Vi fortsætter med at betjene vores vigtigste asiatiske destinationer til trods for den længere flyvetid, der er forårsaget af den russiske luftrumslukning, og samtidig har vi også et fremragende udbud i Europa og Nordamerika.”

Finnair oplyser ikke, hvornår flyvningerne til Mumbai går i gang, men billetsalget starter den 5. april. Derudover understreger flyselskabet, at passagerer, hvis flyvninger ændres som følge af lukningen af luftrummet i Rusland, får direkte besked på enten e-mail eller sms.

 

Relaterede artikler:

Skjult passagerfremgang hos Finnair

Rusland-beslutning udfordrer Finnairs økonomi

Rusland blokerer luftrummet for 36 lande