Finnair vil doble op på Asien i 2020

Finnair vil være dobbelt så store på Asien som man er i dag. I 2020 forventes det nationale finske luftfartsselskab at have 560 månedlige afgange til Asien, hvor man i dag blot har 300 afgange. Fra 7. oktober etablerer Finnair også fast rutefart mellem Dubai og Helsinki med tre ugentlige afgange.

Det nationale finske luftfartsselskab, Finnair, har en ambitiøs vækstplan.

Selskabet har en målsætning om, at man frem til 2020 skal være dobbelt så store målt på antallet af flyafgange til Asien, som man er i dag.

I 2020 er målet således 560 månedlige flyafgange til Asien, mens Finnair i dag har 300 månedlige flyafgange.

Dermed understreger Finnair sin satsning på Asien som sit strategiske marked, og en del af væksten kommer når Finnair åbner sin 11. rute til Asien. Det sker den 9. maj 2012, hvor Finnair som det første selskabetablerer direkte flyforbindelse fra Europa til Chongqing Jiangbei International Airport i Kina.

Finnairs koncernchef og CEO,Mika Vehviläinen, ser fortsat store vækstmuligheder iAsien og vil gøre Finnair til det foretrukne valg for flyrejser mellem Europa og Asien.

Væksten skal ske med udgangspunkt i Finnairs geografiske placering medtrafikknudepunktet i Helsinki, der gør det til den hurtigste vej mellem Europa og Asien.

Fra 2014 får Finnair leveret sit nye flagskib Airbus A350, der bruger 30 % mindre brændstof end forgængeren Airbus A340 og forurener tilsvarende mindre.

Dubai-rute

Samtidig har Finnair meddelt, at man fra på fredag starter almindelig rutedrift mellem Helsinki og Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. I første omgang skal den nye rute opereres i vintersæsonen.

“Finnair har tidligere opereret flyvinger for charter- og feriegæster til Dubai, men efterspørgslen har værets stigende ogda vi løbende forsøger at forbedre vores service vil vi nu tilbyde kunderne en bedre forbindelse til Dubai,“ siger Ville Iho,der er Senior Vice President forOperations hos Finnair.

Finske rejsearrangører vil dog fortsat være med på afgangene til Dubai, da man har reserveret et antal sæder på de nye afgange, der er flyttet fra leisure-divisionen til den ordinære rute-division.

Ruten fra Helsinki til Dubai opereres tre gange ugentligt fra den 7. oktober 2011 til 23. marts 2012. Der flyves med et Boeing 757-fly og flyvetiden til Dubai er omkring 6 timer.