Helsinki (Foto: Visit Finland)

Finnair vil kopiere Icelandair-produkt

Finnair har introduceret et såkaldt StopOver-produkt, der skal give rejsende til Asien mulighed for at gøre stop i den finske hovedstad og tilvælge hotelovernatning og udflugter.

Det islandske flyselskab Icelandair har i en årrække haft succes med at tilbyde særlige stopover-pakker for rejsende mellem Europa og Nordamerika.

Nu vil Finnair kopiere dette koncept og introducerer et særligt StopOver Finland-produkt i samarbejde med den nationale turistorganisation Visit Finland samt rejsearrangøren Primera Holidays.

Der lokkes med stopover-pakker, der varer fra fem timer op til hele fem dage. I modsætning til Island kan Finland ikke byde på vulkaner og laguner, men i stedet søer og nationalparker, den finske hovedstad samt en tur til Lapland i det nordlige Finland.

“Vi er rigtig spændte på at kunne tilbyde vores kunder mulighed for at gøre et stop og trække frisk luft mellem flyvningerne og på samme tid opleve noget af Finland. Initiativet StopOver Finland passer perfekt til vores netværksekspansion i kombination med den stigende interesse for Finland fra asiatiske rejsende,” siger Anssi Partanen, der er chef for rejseprodukter hos Finnair.

Stor målgruppe
I 2015 rejste næsten 1,7 mio. passagerer til og fra Asien fra Helsinki Lufthavn. En stor del af disse er transferpassagerer, hvilket vil sige asiater, der skal videre til en anden europæisk by, eller europæere der benytter det finske flyselskab for at komme hurtigt og effektivt til Asien.

Det er dette segment, som Finnair forsøger at tiltrække, på samme måde som islændingene gør sig ihærdige bestræbelser på at få europæere og amerikanere til at tage et par nætter på den nordatlantiske klippeø.

Lufthavnene i Keflavik og Helsinki har hver især den fordel, at de ligger på den naturlige flyverute mellem henholdsvis Europa og Nordamerika samt Europa og Asien, og hensigten er, at de mange transferpassagerer skal få appetit på at besøge de respektive lande i forbindelse med en aktuel oversøisk rejse eller på et senere tidspunkt.

StopOver Finland-programmet er etableret med statsstøtte fra Finlands beskæftigelses- og økonomiministerium.