Flyselskaber i IAG-koncernen. (Foto: IAG | PR)

Flere Airbus A320neo til IAG

IAG har benyttet en række optioner hos Airbus til at bestille nye A320neo- og A321neo-fly. De vil blive leveret i 2024 og 2025 og skal benyttes til at erstatte en anden flytype i koncernens flåde.

Inden for få år vil et eller flere af flyselskaberne i IAG få opgraderet flåden, da koncernen udnytter en række ni år gamle optioner hos Airbus til at få nye fly ind i produktionen.

Tilbage i 2013 afgav IAG en ordre på 62 fly i Airbus A320-serien som skulle være en del af flåden hos Vueling, og koncernen fik samtidig mulighed for at bestille yderligere 158 fly til både det spanske selskab men også de andre IAG-flyselskaber, såfremt det skulle blive nødvendigt.

IAG fortæller, at man nu har besluttet at gøre brug af denne mulighed således, at 14 af optionerne indfries og omdannes til en ordre, der resulterer i, at koncernen vil modtage 11 A320neo-fly samt tre A321neo’er.

Skal benyttes som erstatninger
Ifølge IAG vil flyene blive leveret i 2024 og 2025, og de skal benyttes til at erstatte de eksemplarer af A320ceo, der er i koncernens samlede flåde. Finansdirektør Nicholas Cadbury fra IAG fortæller, at indkøbet både vil være til fordel for økonomien hos selskaberne i koncernen og miljøet.

”Disse moderne og brændstofeffektive fly vil medvirke til både at nedbringe omkostningerne for flyselskaberne i IAG og samtidig gøre dem mere miljøvenlige.”

I marts i år benyttede IAG ligeledes en række optioner, og selskabet bestilte på daværende tidspunkt otte nye flådetilføjelser i form af seks A320neo- og to A321neo-fly.

Har også købt Boeing-fly i år
Da ordren oprindeligt blev indgået i 2013, var det Vueling, der skulle aftage hovedparten af flyene. På daværende tidspunkt blev der bestilt 30 A320ceo og 32 A320neo til selskabet, og så sikrede IAG sig muligheden for at kunne bestille 58 fly til selskabet derudover.

Det blev desuden aftalt mellem parterne, at IAG også fik option på yderligere 100 fly, der kunne benyttes til de andre flyselskaber i koncernen, men det fremgår dog ikke af de nye oplysninger hvilket eller hvilke af IAG-selskaberne, som skal modtage de netop bestilte fly.

Selvom IAG har mange nye fly på vej fra Airbus, er det dog ikke kun den europæiske flyproducent, som koncernen handler hos. I maj i år kom det frem, at IAG har bestilt 50 Boeing 737 MAX-fly samt sikret sig mulighed for at købe yderligere 100 fly.

De 50 fly vil være en blanding af to flytyper, da IAG både vil få et antal 737 MAX 8-200 samt 737 MAX 10.


Relaterede artikler:

IAG afgiver stor MAX-ordre

IAG i nyt forsøg på at sikre sig en bid af Air Europa

IAG er stadig i rødt