Premium Economy-sæder i en Airbus A380 fra Emirates. (Foto: Emirates)

Flere Emirates-ruter med Premium Economy

Fra efteråret vil der være 13 ruter, hvor Emirates kan tilbyde det særlige Premium Economy-produkt. Indtil videre har 160.000 passagerer fløjet i den nye kabineklasse, der vil være tilgængelig i op imod 120 fly.

Emirates igangsatte for et år siden opgraderingen af flere end 100 fly af typerne Airbus A380 og Boeing 777, der alle skal opgraderes med nye kabiner. Arbejdet ventes afsluttet i april 2025. 

Det betyder på dette tidspunkt, at de opgraderede fly alle vil være indrettet med en Premium Economy-kabine, der er et produkt, som nyder stigende popularitet blandt forretningsrejsende samt fritidsrejsende, der ønsker at betale lidt mere for øget komfort.

Indtil videre er Premium Economy tilgængelig på 11 ruter, og når vintertrafikprogrammet træder i kraft fra slutningen af oktober, vil der være yderligere to ruter, hvor det er muligt at købe billet til den nye service- og kabineklasse.

I dag er det muligt at booke Premium Economy fra Dubai til London-Heathrow, Sydney, Melbourne, Auckland, Christchurch, Singapore, Los Angeles, New York-JFK, Houston og San Francisco. Fra den 29. oktober tilføjes Mumbai og Bengaluru i Indien, og flere destinationer er på vej.

København er således også en oplagt destination at introducere Premium Economy, da der er en dokumenteret efterspørgsel hos SAS og andre flyselskaber på netop dette mellemklasseprodukt.

Tilvælges af de mest loyale kunder
Indtil videre er der 160.000 passagerer, der har prøvet produktet, og Emirates oplyser i en pressemeddelelse, at halvdelen af de rejsende i Premium Economy er solorejsende, mens den anden halvdel er par og familier.

Samtidig viser undersøgelser, at 60 procent af kunderne i denne kabine- og serviceklasse er medlemmer af loyalitetsprogrammet Skywards, hvorfor det er de mest loyale kunder, der vælger produktet.

I øjeblikket har Emirates 20 Airbus A380’ere med Premium Economy, hvoraf 14 har fået eftermonteret kabinen, mens de resterende seks var blandt de sidst producerede fly af typen, der blev leveret med den nye kabineindretning.

I A380-flyene med Premium Economy er der en fireklasses-konfiguration med samlet 484 sæder, hvoraf 56 er placeret i Premium Economy-kabinen. I den største A380-version i en toklasses high-density-version er der plads til samlet 615 passagerer, mens treklasses-flyene har op til 519 sæder.

 

Relaterede artikler:

Emirates med Premium Economy den 1. august

Premium Economy i yderligere 105 Emirates-fly

Emirates afslører Premium Economy-produkt