Den nye Premium Economy-kabine i en Airbus A380 fra Emirates. Foto: Emirates

Emirates afslører Premium Economy-produkt

Den nyeste Airbus A380 til Emirates er installeret med den længe ventede 56-sæders Premium Economy-kabine. Det er endnu uvist, på hvilke ruter flyet sættes ind.

Emirates kan langt om længe løfte sløret for, hvordan den nye Premium Economy-kabine ser ud.

Allerede i efteråret 2019 blev det meldt ud, at det nye kabineprodukt ville blive lanceret i november i år. Og nu er tiden altså kommet – lidt senere end forventet.

I sidste uge modtog Emirates sin nyeste Airbus A380-800 fra Airbus-fabriksanlægget i Hamborg, og det er i dette fly, Premium Economy-kabinen er installeret. Det er planen, at også den resterende ordre på fem megajumboer vil få de nye kabiner. Levering af disse sker i 2021 og 2022.

”Vores Premium Economy-produkt blev omhyggeligt udviklet i overensstemmelse med Emirates’ brandpositionering som et full service-selskab af højeste kvalitet. Vores First-, Business- og Economy-kabiner satte ny branchestandard, da de blev introduceret, og vi er overbeviste om, at vores Premium Economy også vil sætte sit præg som et tydeligt premium-tilbud,” siger Tim Clark, koncernchef i Emirates.

Cremefarvet læder og træpanel
Den nye A380 til Emirates er også leveret med opgraderinger af de øvrige klasser – Economy, Business og First. Det er imidlertid Premium Economy, der naturligvis er mest fokus på i denne omgang.

Det er fortsat uvist, hvilke ruter den nye A380 med Premium Economy-produktet vil blive tilgængeligt på. Passagererne kan se frem til en yderst komfortabel kabine, som er indrettet med 56 sæder i en 2-4-2-sædekonfiguration. Kabinen er placeret forrest på nederste etage, og der er dedikeret tre toiletter.

Bordet til hver enkelt passager i den nye Premium Economy-kabine i Airbus A380 hos Emirates. Foto: Emirates

Sæderne på Premium Economy har en afstand på 40 tommer, er 19,5 tommer brede og kan lægges otte tommer tilbage. Sæderne er i cremefarvet læder med syningsdetaljer og et træpanel, der ligner det på Business Class. Sædet er designet til at give maksimal komfort og er med justerbare nakke-, læg- og fodstøtter.

Hvert sæde har en 13,3 tommer stor skærm, hvor passagererne kan gå om bord i det store udvalg af musik, film, tv, nyheder og andet indhold i Emirates’ underholdningssystem.

Skulle være lanceret i Boeing 777X
Oprindeligt var det slet ikke planen, at det nye Premium Economy-produkt skulle rulles ud på Emirates’ Airbus A380. Efter planen skulle det være sket i juni i år på de nye Boeing 777X. Flyene fra den amerikanske producent er imidlertid forsinkede, og dermed ville det nye kabineprodukt også blive forsinket, lød det fra Tim Clark i september 2019.

Emirates er lanceringskunde på Boeing 777X med en bestilling på i alt 150 styk. Leveringerne af disse er forsinket som følge af problemer med motorerne fra General Electric. Flyene vil først blive leveret til Emirates fra 2023, og Premium Economy-kabinen vil blive tilgængelig i nogle af flyene.

Emirates overvejer at eftermontere de nye Premium Economy-kabiner i sin eksisterende A380-flåde. Flytypen var en fast bestanddel på ruten mellem Københavns Lufthavn og Dubai frem til coronakrisen, men i øjeblikket betjenes ruten med Boeing 777-300ER.

Herunder en video af sæderne i den nye Premium Economy-kabine via Emirates’ YouTube-kanal:

Relaterede artikler:

Premium Economy hos Emirates om et år

Emirates forventer forsinket lancering af Premium Economy

Sådan bliver Emirates nye Premium Economy